«Al Qaeda» sadursmēs ar Jemenas armiju nogalināti 48 cilvēki (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jemenas dienvidos Abjanas provincē ceturtdien notika starptautiskā teroristu tīkla «Al Qaeda» kaujinieku un Jemenas armijas sadursmes, kurās nogalināti vismaz 48 cilvēki, tai skaitā 40 kaujinieki, ziņoja valsts plašsaziņas līdzekļi.

Valsts bruņotie spēki «vajāja teroristu elementus [..] Šukras pilsētas virzienā», vēstīja oficiālā ziņu aģentūra SABA. Tā piebilda, ka «300 teroristu ir aplenkti viņu pēdējos bastionos».

«40 teroristi šajā ofensīvā tika nogalināti un vairāki desmiti ir ievainoti,» ziņoja SABA, atsaucoties uz ziņu avotu armijā. SABA arī ziņoja, ka gaisa spēki ir veikuši apmēram 100 uzlidojumus kaujiniekiem, kas aplenkti Šukrā.

Cietuši arī civiliedzīvotāji

Armijas amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, paziņoja, ka Jemenas gaisa spēku uzlidojumā Šukrai ceturtdien nogalināti seši civiliedzīvotāji - trīs sievietes, divi bērni un viens vīrietis, lai gan uzlidojuma mērķis bija kaujinieki.

Vietējā amatpersona sacīja, ka ceturtdien gājuši bojā arī divi karavīri.

Jau vēstīts, ka otrdien Jemenas armija ieņēma Abjanas provinces Džaaras pilsētu un šīs provinces galvaspilsētu Zindžibaru, kuras pirms tam kontrolēja «Al Qaeda» kaujinieki. Pēc tam «Al Qaeda» kaujinieku kontrolē Abjanas provincē palika tikai divas pilsētas - Šukra un Mahfada.

Trešdien deviņi civiliedzīvotāji gāja bojā, eksplodējot kaujinieku novietotām mīnām Zindžibarā.

Izmantojot varas vājumu, varu pārņem teroristi

Izmantojot to, ka centrālo valdību bija novājinājuši protesti pret toreizējo prezidentu Ali Abdallāhu Salehu, «Al Qaeda» kaujinieki vairāk nekā pirms gada pārņēma savā kontrolē lielāko daļu Abjanas provinces.

Jemenas bruņotie spēki 12.maijā sāka uzbrukumu «Al Qaeda» kaujiniekiem valsts dienvidos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu