Nokia likvidēs vēl 10 000 darba vietu (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somijas mobilo telefonu gigants «Nokia» ceturtdien paziņoja, ka līdz nākamā gada beigām pasaulē plāno likvidēt līdz pat 10 000 darba vietu, ņemot vērā apjomīgus papildu izmaksu samazināšanas pasākumus.

«Šie plānotie [strādājošo skaita] samazinājumi saistīti ar iecerētajiem pasākumiem, kurus, mēs uzskatām, ir nepieciešams īstenot, lai nodrošinātu »Nokia« ilgtermiņa konkurētspēju,» norādīja uzņēmuma vadītājs Stīvens Elops.

«Nokia», kas jau vairāk nekā gadu īsteno vērienīgu restrukturizāciju, pavēstīja, ka kompānijai nāksies realizēt krietni vien plašākus izmaksu samazināšanas pasākumus, nekā paredzēts iepriekš.

Tāpat uzņēmums paziņoja par ievērojamām vadības izmaiņām.

«Papildus jau sasniegtajam ietaupījumam 700 miljonu eiro (491,9 miljonu latu) apmērā uz šā gada pirmā ceturkšņa beigām, kompānija līdz 2013.gada beigām plāno izmaksas samazināt vēl par aptuveni 1,6 miljardiem eiro (1,12 miljardiem latu),» vēsta «Nokia».

Tāpat kompānija norādīja, ka turpinās «cieši novērtēt noteiktu ar pamatdarbību nesaistītu aktīvu nākotni», un apstiprināja medijos izskanējušo informāciju, ka tā gatavojas pārdot ekskluzīvo telefonu struktūrvienību «Vertu» privātam investīciju uzņēmumam «EQT VI».

«Vertu» tika izveidots 1998.gadā, kad «Nokia» valde apstiprināja ekskluzīvu mobilo telefonu koncepciju.

«Vertu» mobilie telefoni, kas parasti izrotāti ar dimantiem un citiem dārgakmeņiem, aprīkoti ar operētājsistēmu «Symbian», un to cena veido aptuveni 4000 eiro «Constellation Quest» modelim.

«Nokia» jau kopš 2011.gada sākuma īsteno vērienīgu restrukturizāciju, uzņēmumam pakāpeniski pārtraucot viedtelefonu platformas «Symbian» izmantošanu par labu partnerībai ar ASV informācijas tehnoloģiju kompāniju «Microsoft», kas jau devusi pirmo «Lumia» viedtālruņu sēriju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu