Visaginas AES projekta popularizēšanai šogad tērēs trīs miljonus (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas Visaginas atomelektrostacijas (AES) projekta atspoguļošanai un popularizēšanai šogad vien paredzēts atvēlēt aptuveni trīs miljonus litu (612 000 latu), atzinis kompānijas «Visagino atomine elektrine» ģenerāldirektors Rimants Vaitkus. Pēdējo nedēļu laikā Lietuvas medijos parādījusies reklāma, kurā vēstīts par šā projekta lietderību.

Kā uzsvēris Vaitkus, informācija par AES projektu sabiedrībai sniegta kopš pašiem tā pirmsākumiem un tiks sniegta arī turpmāk visā projekta īstenošanas gaitā, stāstot Lietuvas iedzīvotājiem ne vien par pašu plānoto spēkstaciju, bet arī par atomenerģētiku kopumā.

«Kolīdz beidzās sarunas ar stratēģisko investoru par koncesijas līgumu, kas bija konfidenciālas un līdz ar to ierobežoja tiesības sniegt komentārus, kolīdz publiskots šis līgums un citi saistītie dokumenti, ir pastiprināts AES projekta atspoguļošanas darbs, kura mērķis ir sniegt Lietuvas iedzīvotājiem pēc iespējas vairāk informācijas par šo projektu vispieejamākajos medijos, pamudināt vairāk interesēties par to, apmeklēt projekta kompānijas interneta lapu,» viņš sacījis ziņu aģentūrai ELTA.

Pēc Vaitkus teiktā, AES projekta atspoguļošana, tāpat kā citi sagatavošanas darbi, tiek finansēta no kompānijas līdzekļiem un visai publicitātes programmai šogad paredzēti aptuveni trīs miljoni litu.

Pašlaik informācijas kampaņa tiek īstenota piecos lielākajos Lietuvas televīzijas kanālos - Lietuvas televīzijā, LNK, TV3, Baltijas televīzijā un «Lietuvos rytas» televīzijā. Tā ilgs aptuveni mēnesi.

Pagājušajā nedēļā sākts arī projekts «Mobilais Visaginas AES informācijas centrs», kas vasaras laikā apceļos 25 Lietuvas pilsētas, lai dotu iedzīvotājiem iespēju tieši kontaktēties ar projekta īstenotājiem un dažādu jomu speciālistiem.

Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus, jautāts par Visaginas AES publicitātes pakalpojumu cenām, nav nosaucis konkrētu summu, bet uzsvēris, ka šie līdzekļi ir krietni mazāki par tiem, kurus propagandai pret atomelektrostaciju Lietuvā izdos trešās valstis.

Lēsts, ka Visaginas AES celtniecība varētu izmaksāt piecus miljardus eiro (3,5 miljardus latu).

Paredzams, ka Latvijas AS «Latvenergo» šajā projektā varētu iegūt 20% daļu, ieguldījumam attiecīgi sasniedzot aptuveni vienu miljardu eiro (0,7 miljardus latu). Igaunija varētu iegūt 22% daļu, Lietuva - 38%, bet stratēģiskais investors «Hitachi» - 20%. Tiek pieļauta arī iespēja, ka projektā varētu atgriezties arī Polija, lai gan tā pērn savu dalību tajā apturēja.

Šobrīd tiek domāts, ka AES būve varētu ilgt līdz 2020.-2021.gadam.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu