Ilvess sola atbalstu Latvijas uzņemtajam kursam uz eiro (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunija atbalstīs Latvijas uzņemto kursu, lai pievienotos vienotajai Eiropas valūtai eiro, šodien kopīgā preses konferencē ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

«Igaunijas atbalsts Latvijas eiro kursam ir pastāvīgs,» solīja Igaunijas prezidents. Viņš norādīja, ka tās valstis, kuras atrodas eirozonā, cieš mazāk no eirozonas krīzes nekā valstis, kuras ir ārpus eirozonas.

«Es ticu, ka visiem Igaunijā ir drošāka sajūta, jo mums ir eiro,» uzsvēra Ilvess. Savulaik Igaunija līdzīgi kā Latvija cietusi no baumām par nacionālo valūtu devalvāciju, kas atbaidījis investorus, taču līdz ar eiro ieviešanu šīs baumas norimušas.

Igaunijas prezidents aicināja arī nenovērtēt par zemu, ko vienota valūta varētu nest savstarpējo Latvijas un Igaunijas iedzīvotāju kontaktu atvieglošanai.

«Es jau no Igaunijas medijiem esmu dabūjis pa galvu, ka slavēju Latvijas saldējumu. Ja es gribu ēst Latvijas saldējumu, Rūjiena man ir ļoti tuvu un es varu uz turieni aizbraukt. Ja man ir eiro, man nav jāmaina nauda. Tas strādā arī otrā virzienā. Tas nozīmē, ka Ziemeļu un Dienvidu Livonijas ekonomiskā integrācija būs daudz veiksmīgāka, ja mums būs vienotā bloka nauda. Tas ir ļoti labi it īpaši mūsu mazajiem uzņēmumiem un it īpaši Latvijas saldējuma ražotājiem,» skaidroja Igaunijas prezidents.

Savukārt Bērziņš apliecināja, ka pēc sarunas ar Ilvesu par Latvijas pievienošanos eiro viņš vēl skaidrāk apzinās, ka «šīs ceļš mums ir ejams un to mēs darīsim». Valsts prezidents uzsvēra, ka līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā mūsu valsts izvirzījusi sev mērķi iestāties eirozinā. «Latvija ir vienmēr pildījusi savas saistības un turpinās tās pildīt.»

Kā ziņots, šodien trīs dienu garā valsts vizītē Latvijā ieradās Igaunijas prezidents Ilvess ar kundzi Evelīnu Ilvesu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu