LIC: Šogad lielāka ērču aktivitāte (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad novērojama ievērojami lielāka ērču aktivitāte nekā iepriekšējos gados, šodien LTV1 raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) galvenā ārste Baiba Rozentāle.

Šogad pārbaudītas jau vairāk nekā 600 ērces, savukārt pērn šajā pašā laika posmā pārbaudīto ērču skaits bija mazāks nekā 200. Turklāt arī ērču inficētība ir pieaugusi un pārsniedz 10%. Kā norādīja Rozentāle, šogad ērču aktivitātes sezona sākusies agri - pirmā noņemtā ērce LIC pārbaudīta jau martā.

Pēc LIC galvenās ārstes teiktā, augsta ērču aktivitāte un inficētība ir visā Latvijas teritorijā. Salīdzinājumā ar citām Baltijas valstīm Latvijā ērču aktivitāte esot vislielākā.

Lielākais ērču «upuru» skaits reģistrēts 1994.gadā un kopš tā laika saslimšana ar ērču encifalītu mazinājusies, taču pēdējos divos gados tā atkal sākusi pieaugt, norāda Rozentāle.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu