Atjaunoti vārti Plūdoņa kapos (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Atkal balti ir vārti uz mūžības mājām Bauskas novada Ceraukstes pagasta Plūdoņa kapos.

Tie atjaunoti, saņemot finansiālu atbalstu Hipotēku bankas projektu konkursā «Mēs paši».

«Šis projekts man ir īpaši mīļš, jo te pagātne sastopas ar nākotni, tas nav darbs vienam gadam, bija prieks sadarboties ar Ceraukstes pagasta pārvaldi un Viļa Plūdoņa muzeju,» vakar, 15. augustā, vērtējot padarīto, teica Hipotēku bankas Bauskas filiāles vadītāja Māra Bite.

Vārtu veidols atjaunots, sākot no zvana torņa jumtiņa. Lai tam varētu piekļūt, noderēja pacēlājs, ar ko izpalīdzēja Andris Maskalis, SIA «Ceraukste Agro». Nostiprināti pamati, ieejas siluets notīrīts, nokrāsots, koka vārti SIA «Ziedoņi 2» galdniecībā izgatavoti no jauna tādā veidolā, kādi bijuši pirmsākumos. Atjaunošanu veikuši simtlatu stipendiju programmā nodarbinātie pagasta iedzīvotāji, Hipotēku bankas piešķirtais finansējums izmantots materiāliem, stāsta Viesturs Janševskis, Ceraukstes pagasta pārvaldes vadītājs.

«Vēl viena sakārtota vieta mūsu apkārtnē,» vērtē ceraukstiete Ināra Dimante. Lejenieku muzeja vadītāja Signe Samsone atzīst, ka par vārtu atjaunošanu runāts jau sen, bet vienmēr trūcis līdzekļu. Tagad tas izdarīts un tiešām ir, par ko priecāties.

Projektu «Tēvzemes balvas laureāta Viļa Plūdoņa kapu vārtu restaurācija» Hipotēku bankas izsludinātam konkursam sagatavoja Ceraukstes pagasta pārvalde un Viļa Plūdoņa muzejs «Lejenieki». Pavisam bankas konkursā uz atbalstu pretendēja 59 projekti. Atbalstīti 12 pieteikumi, tiem kopā piešķirot Ls 3561,99.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu