Rīgas Satiksme nebrīdinot nobloķē e-talonus (212)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā, precīzāk Rīgā, ir ļoti daudz vidusskolēnu un arodskolēnu, patlaban precīzus datus nevaru atrast, bet viņu ir daudz. Daudziem no viņiem ir e-talons, kas ir Rīgas Satiksmes izdotā braukšanas biļete. Tā paredz, ka visiem skolēniem pienākas 50% atlaide braukšanas maksai.

Manuprāt, ļoti atbilstoši u.tml., es arī pats to izmantoju. Šogad pabeidzu 12.klasi, taču mana skolēna apliecība ir derīga līdz septembra sākumam, tādēļ nolēmu 2. augustā ielikt pēdējo reizi mēnešbiļeti tramvajam & trolejbusam. Aizeju uz Narvesen, tur viss ok, samaksāju 14.30 Ls un laimīgs braukāju divas dienas, līdz šodien iekāpju trolejbusā un parādās sarkana gaismiņa un uzraksts - "Nav Atrasta Vajadzīgā Biļete" vai kas ļoti līdzīgs.

Es nodomāju, ka tas ir kaut kāds sistēmas gļuks un ignorēju to. Pēc tam iekāpju citā trolejbusā, atkal tas pats. Pie sevis jau sāku domāt, kā man skaidroties ar kontroli, ja tā iekāps, jo čeks ir palicis citās biksēs, bet nu kontroles nebija, un, atpakaļ braucot, tramvajā atkal sarkana gaismiņa. Par laimi, biju tieši centrā un iegāju klientu apkalpošanas centrā.

Tur man tiešām laipni pastāstīja, ka, lūk, pilnīgi bez jeb kāda brīdinājuma Rīgas Satiksme ir nolēmusi nobloķēt visas vidusskolēnu un arodskolu skolēnu e-biļetes līdz brīdim, kad viņi parādīs savas mācību vietas izziņu.

Es saprotu, kāpēc šis lēmums tiek pieņemts. TAČU ir liela problēma.

Pirmkārt, par to nebija bijis nekāds brīdinājums.

Tā sieviete, kas mani apkalpoja, arī teica, ka viņi paši tikai šodien to uzzināja, kad pirms manis jau bija meitene sūdzēties.

Kas man kremt visvairāk, ir fakts, ka es nezinu, cik ātri dabūšu no universitātes izziņu, ka tur studēju, lai varētu braukt ar sab. transp. Jo patlaban es nevaru reāli atļauties maksāt pilnu cenu.

Uzskatu, ka šāda izturēšanās ir pilnīgi neloģiska un neētiska. Ja jūs tā plānojat darīt, tad varbūt tomēr pabrīdiniet cilvēkus????

Pasakiet, kur Rīgas Satiksmes interneta mājas lapā ir rakstīts, ka tagad pārtrauks? (red. - skat resursus)

"Rīgas Satiksme atgādina, ka jaunajiem Rīgas skolēniem un studentiem e-taloni ir jāsaņem līdz 15.septembrim. Gadījumā, ja tas netiks izdarīts, viņiem nebūs iespējams iegādāties biļetes ar atlaidi."

Kārlis

Rīgas Satiksmes atbilde

Savukārt Rīgas Satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis, komentējot šo situāciju, portālam TVNET pavēstīja: "Saņemot vidusskolas vai arodskolas atestātu, persona tiek atskaitīta no attiecīgās skolas un automātiski zaudē skolēna statusu. Tā rezultātā arī Rīgas Satiksmei nav juridiska pamata uzturēt attiecīgās personas skolēna statusu un piedāvāt iegādāties braukšanas biļetes ar atlaidi. Šādu secinājumu iepriekš ir paudusi arī Valsts kontrole."

Komentāri (212)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu