ASV konstatēta jauna naftas noplūdes vieta (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nafta no jaunas noplūdes vietas piesārņo ASV ūdeņus Mičiganas štatā, kur no sūces cauruļvadā upes pietekā ieplūdis vairāk nekā viens miljons galonu jēlnaftas, paziņojušas amatpersonas.

ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) vēsta, ka noplūde sākusies pirmdien, kad Māršalā, Mičiganas štatā, plīsis cauruļvads 76 centimetru diametrā un jēlnafta ieplūdusi Talmidžkrīkā, kas ir Kalamazū upes pieteka.

Amatpersonas teica, ka cauruļvads pieder Kanādas kompānijai "Enbridge Inc.". Aģentūra ziņo, ka tā kontrolē visus naftas noplūdes radītā piesārņojuma attīrīšanas un ierobežošanas darbus Kalamazū upes baseinā, arī purvos, dzīvojamos rajonos, lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un biznesa struktūrās.

Jaunā noplūde apdraud vitāli svarīgus ūdensceļus

"Tā ir nopietna noplūde, kas var nodarīt kaitējumu vitāli svarīgam ūdensceļam un apdraudēt sabiedrības veselību," teica EPA administratore Laiza Džeksone.

"Personāls no EPA reģionālā biroja un galvenās mītnes ir notikuma vietā un gādā, lai noplūdusī nafta tiktu ierobežota un satīrīta iespējami ātrāk un efektīvāk."

Otrdien vides aģentūra pieprasīja ASV Krasta apsardzes dienestam piešķirt divus miljonus dolāru noplūdes seku likvidēšanai un teica, ka šo naudu galarezultātā atlīdzinās kompānija "Enbridge".

Kritizē lēno reakciju

Mičiganas gubernatore Dženifera Grenholma trešdien tomēr kritizēja gan EPA, gan "Enbridge" par lēno reakciju uz negadījumu.

"Situācija ir ļoti, ļoti nopietna," telefoniskā konferencē ar medijiem teica Grenholma, piebilstot, ka nafta var sasniegt Mičigana ezeru, ja netiks veikti intensīvāki ierobežošanas pasākumi.

Kalgari bāzētā kompānija "Enbridge" savā paziņojumā norāda, ka tā uztver šo incidentu "ļoti nopietni". "Mēs esam piešķīruši šai situācijai augstāko prioritāti un esam apņēmušies iespējami ātrāk rūpīgi attīrīt šo vietu," teikts kompānijas paziņojumā. "Cilvēku drošība un vides aizsardzība ir mūsu augstākā prioritāte attīrīšanas darbu laikā."

"Enbridge" norāda, ka bojātais cauruļvads ir slēgts un izolējošie vārsti apturējuši naftas plūsmu, piebilstot, ka ir sākta izmeklēšana par šā negadījuma cēloņiem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu