Rīgā pietauvojas Abramoviča jahta (313)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdienas vakarā īsi pēc plkst.18 krievu miljardiera Romāna Abramoviča jahta "Pelorus" ieradusies Rīgā.

(Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju)

Kā ziņots, peldlīdzeklis tuvākajā laikā plāno pietauvoties Rīgas pasažieru ostā. Par to jahtas aģents informējis Valsts robežsardzi (VRS). Tā kā jahta ir privāta, VRS neatklāj, cik un kādas personas atrodas uz tās klāja.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, jahtu "Pelorus" no Saūda Arābijas šeiha Modhasana par 129 miljoniem dolāru (64,5 miljoniem latu) pirms vairākiem gadiem nopirka viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem - Abramovičs. Peldlīdzeklis ir 115 metrus garš, ar diviem helikopteru nosēšanās laukumiem. Jahta ir aprīkota arī ar pretraķešu aizsardzības sistēmu.

Abramoviča ierašanās varētu būt saistīta ar "Jauno vilni"

Abramoviča ierašanās Latvijā, iespējams, varētu būt saistīta ar jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" atklāšanu, kas šovakar notiks Jūrmalā. Šis konkurss iepriekš piesaistījis vairāku Krievijas bagātāko cilvēku uzmanību.

Kā ziņots, jau pagājušās nedēļas otrajā pusē Latvijas ūdeņos tika novērota Abramoviča drauga, investīciju kompānijas "Millhouse Capital UK Ltd" vadītāja Jevgēnija Švidlera jahta "Le Grand Bleu". Pēc tam laikraksts "Telegraf" informēja, ka arī Abramoviča jahta atrodoties salīdzinoši netālu no Latvijas un ka "Jaunā viļņa" rīkotāji tomēr gaidot viņu ierodamies Latvijā.

Abramovičam vesela jahtu kolekcija

Kā vēsta ārzemju mediji, Abramovičam ir vesela jahtu kolekcija, kas varētu būt vairākus simtus miljonus eiro vērta. To britu laikraksti dēvē par Romāna jeb romiešu floti (angliski - "The Roman Navy").

Konkursa "Jaunais vilnis" ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs iepriekš laikrakstam "Telegraf" norādījis, ka šogad pasākumu apmeklēšot vairāk sabiedrībā pazīstamu personu nekā iepriekšējos gados.

Komentāri (313)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu