ASV pauž bažas par jaunu naftas noplūdi Meksikas līcī (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Netālu no tikko kā noslēgtā naftas urbuma Meksikas līcī atklājoties jaunai sūcei, ASV valdība likusi britu enerģētikas gigantam (BP) iesniegt ārkārtas plānu nesen uzliktā noslēga atvēršanai.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Tāpat BP ir nekavējoties jāinformē Savienoto Valstu administrācija par "atklāto noplūdi" un problēmām netālu no urbuma.

ASV krasta apsardzes admirālis Teds Alens svētdien nāca klajā ar paziņojumu, ka BP ir rakstiski jāizklāsta turpmākā rīcība saistībā ar "gaisa vārsta atvēršanu cik ātri vien iespējams, nenodarot bojājumus urbumam, ja tiks apstiprināta ogļūdeņraža noplūde netālu no urbuma".

Tomēr amatpersonas atturas no rīkojuma par tūlītēju noslēga noņemšanu.

Vēstulē BP rīkotājdirektoram Bobam Dadlejam arī uzsvērts, ka ne vēlāk kā pēc četrām stundām kompānijai ir jāpaziņo, kad noplūde tika konstatēta.

Jau vēstīts, ka uzņēmumam pirmo reizi kopš katastrofālās avārijas bija izdevies apstādināt naftas noplūdi un par to liecināja arī sākotnējie testi.

Tikmēr pati kompānija pirmdien paziņojusi, ka kopš tās īrētās naftas ieguves platformas avārijas izdevumi katastrofas seku novēršanai un kompensāciju izmaksai sasnieguši jau 3,95 miljardus dolāru (2,14 miljardus latu).

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu