Par slepenas informācijas izpaušanu kriminālvajāšanai nodod VID darbinieci (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/juhansonin

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šā gada 9.jūlijā kriminālvajāšanas sākšanai Daugavpils prokuratūrai ir nosūtījis kriminālprocesu pret bijušo VID darbinieci Aļonu Dubicu par neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Kā TVNET informēja VID komunikāciju daļā, izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka minētā persona nodeva trešajai personai neizpaužamu informāciju par SIA "Pilsētas EKO Serviss", kas pēcāk tika publicēta interneta portālā www.kompromat.lv.

Dubica, vēl būdama VID Daugavpils nodaļas nodokļu inspektore, šā gada 26.janvārī datu bāzē skatījās datus par nodokļu maksātāju Antonu O. un viņa uzņēmumiem, kā arī veica informācijas izdruku par minēto nodokļu maksātāju. Šajā pašā dienā portālā www.kompromat.lv tika publicēts raksts, ka Antona O. uzņēmums SIA "Pilsētas EKO Serviss" 2009.gada septembrī bija iesaistīta nelikumīgos darījumos. Raksta pielikumā tika publicēts arī izdrukas fragments, kas saturēja neizpaužamas ziņas, kuras no datu bāzes izdrukāja Dubica.

Kriminālprocess tika sākts šā gada 19.februārī pēc krimināllikuma 329.panta par iespējamu ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu VID Latgales nodokļu un muitas administrācijā. Dubicai šā gada 28.jūnijā tika piemērots aizdomās turamās personas statuss.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu