"Latvenergo" kukuļošanas skandāls - pārpratums? (116)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā jūs vērtējat pēdējā laika vērienīgāko kukuļošanas skandālu uzņēmumā "Latvenergo"? Izrādās, neliela, bet tomēr daļa cilvēku domā, ka tas ir pārpratums un lietā aizturētie, visticamāk, nav vainīgi. Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā šādu viedokli pauda tikai 2% aptaujāto. Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka "Latvenergo" skandāls ir tikai aisberga redzamā daļa un korupcija patiesībā ir vēl lielāka.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Par aizturēto nevainību biežāk pārliecināti vīrieši - tā domā 3% stiprā dzimuma pārstāvju. Savukārt tikai 1% aptaujāto sieviešu ir šāda pārliecība.

Nedaudz biežāk šo skandālu par pārpratumu dēvējuši jauni cilvēki vecumā no 20 līdz 29 gadiem. Tā domā 4% jauno cilvēku. Vecāki ļaudis ir krietni skeptiskāki par "Latvenergo" skandālā iesaistīto nevainību.

Aptaujā arī atklājās, ka 6% cilvēku ar mēneša ienākumiem no 600 līdz 800 latiem domā, ka kukuļošanas skandāls ir pārpratums.

Kā domā Tu?

Tas liek aizdomāties par to, cik patiesībā visa Latvija ir korumpēta,

un šī ir vien kārtējā "paraugprāva", liela daļa naudas atmazgātāju valsts un pašvaldību uzņēmumos vienalga paliek nesodīti," kāds cilvēks paudis.

"Pašlaik ir pārāk maz informācijas, lai izdarītu pamatotus secinājumus. Grūti noticēt, ka tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu personām, kuras nebūtu izdarījušas noziegumu. Nevar izslēgt, ka šī lieta ir kādas partijas/partiju vēlēšanu kampaņu sastāvdaļa," spriež cits aptaujas dalībieks.

"Tā ir "Vienotības" vēlēšanu kampaņas sastāvdaļa," kāds respondents atzina.

Vēl kāds aptaujātais uzskata: "Valdībai jādomā, kam un ko nogriež. Nevar prasīt, lai cilvēki, kas vada tūkstošu darbinieku uzņēmumu, strādā par minimālo algu. Jo vairāk griezīsim, jo vairāk šādu lietu būs."

Citādi izteicies cits aptaujātais:

Smieklīga šķiet situācija, kad šīs personas sniedz intervijas, cīnās, lai tiktu saglabātas algas,

un stāsta par saviem labajiem darbiem, tajā pašā laikā nodarbojas ar šādiem darbiem. Lai gan nav pierādīta vēl viņu vaina un principā pagaidām tas ir preses veidots tēls."

"Latvenergo" skandāls - tikai aisberga redzamā daļa

Portāls TVNET jau vēstīja - par to, ka "Latvenergo" skandāls ir tikai aisberga redzamā daļa un korupcija ir vēl lielāka, pārliecinātas divas trešdaļas jeb 61% aptaujāto. Tāpat populārs ir viedoklis, ka šis gadījums lieliski atspoguļo mūsu sabiedrībā kopumā notiekošās nelikumības.

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika iepriekšējā nedēļā, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Komentāri (116)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu