41 megapikseļa telefons nonāks pārdošanā (70)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nokia

Somu koncerns Nokia apstiprinājis, ka 41 megapikseļa telefons 808 PureView nonāks pārdošanā, turklāt visai drīz. Starp pirmajām valstīm, kas saņems ar Symbian operētājsistēmu apgādāto telefonu, būs Krievija un Indija. Par telefonu informācija ir atrodama arī Nokia Latvijas interneta vietnē.

Mobilās pasaules kongresā Barselonā šā gada februārī atklātais telefons ir piecus gadus ilguša pētnieciskā un eksperimentālā darba rezultāts. Nokia inženieri pētīja iespējas optiskā palielinājuma vietā telefonā uzstādīt augstas izšķirtspējas sensoru, un rezultāts ir 808 PureView ierīce ar 41 megapikseļa sensoru, kurš ļauj uzņemt ļoti detalizētus attēlus līdz pat 36 megapikseļu izšķirtspējā.

Foto: Nokia

Prezentācijas laikā demonstrētie attēli tiešām pārliecina ar savu kvalitāti, taču tie telefona atmiņā aizņem diezgan daudz vietas un Nokia lēš, ka, spītējot tehniskajām iespējām, vairums 808 PureView lietotāju aprobežosies ar 5 līdz 8 megapikseļu bildēm, kas tiek iegūtas, samazinot oriģinālo attēlu, bez smalkāko detaļu zuduma, vēsta Slashgear.com.

PureView arī citiem telefoniem

808 PureView lielākais tehnoloģiskais trūkums varētu būt tajā izmantotā operētājsistēma. Tiesa, Nokia sola, ka pa PureView tehnoloģijas (varbūt ne gluži tieši šis 41 megapikseļa sensors) ar laiku nonāks arī Windows Phone ierīcēs. Šāda notikumu attīstība zināmā mērā varētu kalpot par Nokia telefonu virzītājspēku, ne tikai salīdzinot ar citiem Windows Phone ražotājiem, bet arī ar iPhone un populārākajiem Android tālruņiem.

Tikmēr var atzīmēt, ka ir pagarināts Nokia un Carl Zeiss sadarbības līgums un tas nozīmē, ka kvalitatīvas lēcas būs gan PureView, gan citu Nokia tālruņu kamerām.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu