Dziesmu svētki Bērnu slimnīcā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki šogad tika atklāti Bērnu slimnīcā, jo pavisam nejauši tas kļuva par pirmo koncertu svētku ietvaros. Jāzepa Mediņa Mūzikas skolas zēnu kora (JMMSZK) vadītājs Romāns Vanags atzina, ka šis ir vissirsnīgākais svētku atklāšanas brīdis, jo skatītāji un klausītāji ir tie, kuriem svētki nepieciešami visvairāk.

Droši vien liels bija arī slimnīcas apmeklētāju pārsteigums, ieraugot Renāru Kauperu dziedam bērnu laukumā, taču visiem koncerta skatītājiem un klausītājiem tas noteikti bija viens no jaukākajiem šīs vasaras pārsteigumiem.

Koncerts bija izdevies unikāls, jo pirmo reizi tika atskaņotas dziesmas no Ulda Marhilēviča un Guntara Rača dziesmu cikla „Iedomājies” JMMSZK izpildījumā kopā ar Aishu un Miku Dukuru, pie klavierēm bija pats mūzikas autors Uldis Marhilēvičs! Svētku koncerts bija patiesi sirsnīgs un izdevies, pateicoties visiem – gan dalībniekiem, gan skatītājiem! JMMS zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā sadziedājās ar Renāru Kauperu, Jāni Jubaltu, kā arī jau minētajiem Aishu duetā ar Miku Dukuru.

Visi 64 deju grupas Dzirnas dejotāji Agra Daņiļēviča vadībā slimnīcas skulptūru dārzā par spīti karstajam laikam un tautastērpiem dejoja no sirds! Koncertu noslēdza 6.vidusskolas pūtēju orķestri, kuri izstaigāja un, viņu vārdiem sakot, taisīja troksni pa visu slimnīcas teritoriju, lai iepriecinātu arī tos pacientus, kuri nedrīkst atstāt nodaļu. Orķestrim jau pēc pirmajiem soļiem radās sekotāji, kuri orķestri atbalstīja ar aplausiem. Slimnīcas pavāres ar vislielāko prieku cienāja visus koncerta dalībniekus ar pašceptiem pīrāgiem un biezpiena plātsmaizēm!

"Kurš teica, ka slimnīcā tikai špricē un liek dzert zāles! Slimnīcā bieži tiek piedzīvotas interesantas lietas un iegūti jauni draugi, bet šādi koncerti bērniem paliek atmiņā uz visu mūžu. Tāpēc sirsnīgs paldies visiem, kuri mazajiem pacientiem radīs pozitīvas un jaukas atmiņas par slimnīcā pavadīto laiku!" sacīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Kaspars Līcītis

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu