Kolekcionārs mirst nozagta auto dēļ (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen

Franču automobiļu kolekcionāram Rožē Briū liktenīga izrādījusies viena automobiļa zādzība – viņš pārdzīvojumu dēļ miris nedēļu pēc tam, kad viņam nozagts par neglīto pīlēnu nodēvētais Citroen 2CV.

Nozagtā automobiļa provizoriskā vērtība ir 110 tūkstoši eiro, taču domājams, ka Briū daudz svarīgāka bija konkrētā neglītā pīlēna sentimentālā, vēsturiskā nozīme, jo tas bija pēdējais 2CV, ko Citroen uzbūvēja 1988. gadā savā Levaluā Perē rūpnīcā Parīzes pievārtē. Citi Briū kolekcijas automobiļi zagļus nav interesējuši, vēsta Motor.ru.

«Šo auto nav iespējams novērtēt, un to pārdot oficiāli arī nav iespējams. Tas, kurš auto nozaga, to zināja un šo konkrēto eksemplāru speciāli meklēja. Kolekcionārs mašīnu pasūtīja jau 1974.gadā, lai būtu drošs, ka tieši viņš saņems pašu pēdējo 2CV, kas samontēts Francijā,» franču izdevumam Le Parisien pastāstījis Citroen automobiļu eksperts Alans Blondo.

Citroen 2CV prototips no 1936.gada. Kopumā ražošanas laikā no 1948. līdz 1990. gadam visā pasaulē tika pārdoti 5 114 940 Citroen 2CV
Citroen 2CV prototips no 1936.gada. Kopumā ražošanas laikā no 1948. līdz 1990. gadam visā pasaulē tika pārdoti 5 114 940 Citroen 2CV Foto: Citroen
Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu