Balvos pansionāta iemītniekus sēdina karcerī (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pansionāta "Balvi" iemītnieki, kas ir pārlieku lietojuši alkoholu vai, pēc vadības domām, pa citai vīzei nelāgi uzvedušies, tiek sēdināti karcerī, vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Karcera esamību pensionāru pāraudzināšanai nenoliedz arī pansionāta direktors Pēteris Supe. Oficiāli telpa, kurā iesloga nepaklausīgos iemītniekus, tiek dēvēta par smēķētavu.

"Uz metāla durvju virsmas skaidri redzamas bliezienu pēdas: kāds pa tām dauzījis ar cietu priekšmetu, iespējams, metāla. Arī lodziņš, kas ierīkots durvīs, cietis no sitieniem. Virs lodziņa – novērošanas actiņa. "Smēķēt atļauts" – liecina uzraksts uz sienas, kas nokrāsota ellīgi dzeltenā krāsā. Pie griestiem – putekļiem aizķepusi ventilācijas lūka. Blakus nožēlojama izskata krēsliem – tāda pati kušete," raksta laikraksts.

"A ko ta mums darīt, ja cilvēki trako?" neizpratnē ir Supe. "Roznieks trakoja, Ločmelis arī. Piedraudēja. Ne par velti sargs viņus tur iebāza iekšā," atceras Supe. "Taču tur mums viss pieskrūvēts, viss kārtībā. Cilvēki mums tur nav bieži, bet gadās. Sadzeras, ārdās, nedod mieru citiem. Šoļins? Viņam jau kaut kādi desmit rājieni par uzvedību. Viņi visi sadzeras pēc sešiem vakarā, sargs netiek galā," sūrojas Supe.

 Šajā telpā regulāri iesloga invalīdus un vienkārši pensionārus. Tā, piemēram, Pēteris Roznieks, invalīds ar vienu kāju (viņš nesen mira), tika ieslodzīts šajā kamerā. Viņš atskrūvēja no saviem invalīda ratiņiem metālisku detaļu un ilgi dauzīja ar to pa durvīm. Pēdas palikušas vēl tagad. No netālu sēdošā sarga puses – nekādas reakcijas, laikrakstam pastāstījis kāds pansionāta iemītnieks.

Šā pansionāta vārds jau iepriekš plašsaziņas līdzekļos izskanējis ar negatīvu nokrāsu. Kāds Balvu pansionāta darbinieks vēstulē policijai un Balvu novada domes vadībai informējis par iespējamajām nelikumībām ar mirušo pansionāta iemītnieku bēru pabalstiem vismaz piecu gadu garumā.

"Mirušajiem, kuru bērēm pienākas divas pilnas pensijas, tās tiek nozagtas, sastādot fiktīvus dokumentus par izdevumiem. Reāli tiek iztērēti 25-30 lati, bet nozog vismaz 250 latus," - rakstīts vēstulē.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu