Barona ielu veidos par garāko iepirkšanās ielu Baltijā (175)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs no Rīgas ielām aicina veidot par iepirkšanās, gājēju un tūristu ielām. Rīgas dome patlaban turpina virzīt ieceri Tērbatas ielu izveidot par gājēju ielu, bet tāpat pašvaldība šodien paudusi atbalstu uzņēmēju un tirgotāju plāniem būtiski pārveidot Vaļņu un Kr.Barona ielas, informēja LNT ziņas.

Lielākā daļa iedzīvotāju un veikalnieku atbalsta Tērbatas ielas pārveidi tikai par gājējiem paredzētu ielu. Tas esot noskaidrots Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības departamenta pētījumā. Tagad departaments plāno pusgada laikā izstrādāt konkrētu projektu, kuru iesniegt domei.

Tērbatas ielas piemērošana vienīgi gājējiem notikšot pakāpeniski. RD Pilsētas attīstības departamenta pārstāvis Uldis Kolkovskis LNT ziņām pauda: «Šo ielu varētu sadalīt pa posmiem un katru posmu attīstīt atsevišķi. Pirmais posms varētu būt no Elizabetes līdz Lāčplēša ielai.»

Tikmēr papildus šim Tērbatas ielas projektam jau parādījušies vēl divi citi. Uzņēmēji pašvaldībai šo otrdien prezentējuši arī Vaļņu un Kr.Barona ielu pārveides plānus, vēstīja raidījums.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks atzinis, ka pašvaldība tagad strādās ne tikai ar Tērbatas ielas projektu vien, bet vienlaikus arī saistībā ar Kr.Barona un Vaļņu ielām. «Tas laukums ir paplašinājies,» norādīja Ameriks.

Tirdzniecības centra «Galerija Centrs» īpašnieki aicinot Vaļņu ielu veidot par gājējiem draudzīgu iepirkšanās vietu. No RD tiek lūgts, lai tā atvēlētu līdzekļus ielas seguma, apstādījumu, apgaismojuma, soliņu un navigācijas sistēmu pārveidei.

Savukārt Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) jau sākusi realizēt citu ieceri – Kr.Barona ielu izveidot par garāko iepirkšanās ielu visā Baltijā, kas galvenokārt būtu paredzēta tūristiem.

«Mēs sāksim veidot akcijas - būs mobilā modes skate, būs auto demonstrācijas, mēs veidosim vienotu ielas tēlu. Šobrīd ir sagatavoti videi draudzīgie maisiņi, kas būs iegādājami visās tirdzniecības vietās Barona ielā, un ar laiku mēs veidosim vienotus noformējuma elementus - veikalam būs uzlīmīte Barona iela un būs vienādas šiltītes, kurās būs norādīts pārdevēja vārds un valodas, kādās viņš runā,» pastāstīja LTA priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs.

RD abām jaunajām iecerēm no uzņēmēju puses jau paudusi atbalstu, kā arī rosinājusi piešķirt līdzekļus projektu vizualizācijai, lai tos varētu izvērtēt pašvaldība un rīdzinieki.

Komentāri (175)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu