«Nokia» 1.ceturksni noslēdz ar milzu zaudējumiem (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somijas mobilo telefonu gigants «Nokia» šā gada pirmo ceturksni noslēdzis ar 929 miljonu eiro (652,9 miljonu latu) tīrajiem zaudējumiem, kas ievērojami pārsnieguši analītiķu prognozes, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Aģentūras «Dow Jones Newswires» aptaujātie analītiķi iepriekš bija prognozējuši, ka uzņēmuma zaudējumi gada pirmajos trīs mēnešos veidos 554 miljonus eiro (389,3 miljonus latu).

Savukārt «Nokia» pārdošanas apjoms iepriekšējā ceturksnī sarucis par 30% - līdz 7,35 miljardiem eiro (5,16 miljardiem latu).

«Mēs patlaban veicam ievērojamu kompānijas restrukturizāciju nozares vidē, kas ātri turpina attīstīties un mainīties,» sacīja uzņēmuma vadītājs Stīvens Elops. «Pēdējā gada laikā mēs esam panākuši progresu mūsu jaunajā stratēģijā, taču mums nācies saskarties ar lielākiem konkurences izaicinājumiem, nekā prognozēts.»

«Nokia» norādīja, ka tā iepriekšējo ceturksni noslēgusi ar 1,34 miljardu eiro (941,7 miljonu latu) pamatdarbības zaudējumiem, kas ir gandrīz divas reizes vairāk par analītiķu prognozēto 731 miljonu eiro (513,7 miljoniem latu).

Tikmēr kompānijas viedtelefonu pārdošanas apjoms ceturksnī sarucis par 42%.

Ņemot vērā šos vājos darbības rezultātus, «Nokia» paziņoja, ka tās tirdzniecības nodaļas viceprezidents Kolins Džailzs pametīs kompāniju 30.jūnijā.

Pēc Džailza aiziešanas uzņēmums arī restrukturizēs tirdzniecības organizāciju, samazinot pārdošanas vadības līmeņus, lai nodrošinātu lielāku koncentrēšanos uz patērētājiem un sniegtu vadītājiem lielāku ieskatu tirgus attīstībā, norādīja «Nokia».

Kā ziņots, starptautiskā reitingu aģentūra «Moody's Investors Service» («Moody's») pirmdien samazināja Somijas mobilo telefonu giganta «Nokia» kredītreitingu, šādu lēmumu skaidrojot ar tā vājajām darbības rādītāju prognozēm.

Aģentūra kompānijas kredītreitingu pazeminājusi no «Baa3» uz «Baa2», tam saglabājot negatīvu nākotnes perspektīvu.

«Nokia» patlaban notiek vērienīga restrukturizācija, tam pakāpeniski pārtraucot viedtelefonu platformas «Symbian» izmantošanu par labu partnerībai ar ASV informācijas tehnoloģiju kompāniju «Microsoft», kas jau devusi pirmo «Lumia» viedtālruņu sēriju.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu