Arī miljardieris Pjotrs Avens tiek pie Triju Zvaigžņu ordeņa (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Miljardierim banku grupas «Alfa-Bank» direktoru padomes priekšsēdētājam Pjotram Avenam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, liecina Ordeņa kapitula lēmums, kas publicēts «Latvijas Vēstnesī». Avenam piešķirta ordeņa III šķira.

Pjotra Avena labdarības fondu «Paaudze» 2008.gadā nodibināja Pjotrs un Jeļena Aveni. Fonda darbības galvenie mērķi ir atbalsts bērnu veselības aizsardzībai, Krievijas un Latvijas kultūras apmaiņas projektiem, kā arī stipendijas un granti zinātnes jomā. Ar fonda atbalstu tiek atjaunota viena no skaistākajām luterāņu baznīcām Latvijā ‒ Jaunpiebalgas Sv.Toma baznīca, Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai uzdāvināta diagnostikas aparatūra, kā arī maestro Raimonds Pauls no fonda dāvinājumā saņēmis jaunu «Steinway&Sons» koncertflīģeli.

Par nopelniem Latvijas labā ordenis piešķirts arī Romas katoļu baznīcas Latvijā Rēzeknes‒Aglonas diecēzes bīskapam Jānim Bulim un skeletona trenerim Dainim Dukuram, rakstniecei Undīnai Jātniecei (Ilzei Indrānei) un Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta direktorei Maijai Kūlei.

Ordenis piešķirts arī bijušajam Beļģijas vēstniekam Latvijā Leopoldam Merksam (Leopold Merckx), bijušajam Itālijas vēstniekam Latvijā Frančesko Pučo (Francesco Puccio), kā arī Latvijas vēstniekam Polijā Einaram Semanim.

Augstākais apbalvojums piešķirts arī ilggadējai Latvijas Nacionālās operas baleta solistei Larisai Tuisovai, Rīgas Tehniskās universitātes Ķīmijas katedras organiskās ķīmijas emeritētajam profesoram Raimondam Valteram.

Ordeni saņems arī etnogrāfe Aina Alsupe, tēlniece Vija Ilze Dzintare, Rīgas zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes Meža izmantošanas katedras emeritētais profesors Alfons Grīnfelds, arhitekts Oļģerts Krauklis, aktieris Tālivaldis Lasmanis.

Tāpat ordenis piešķirts Latvijas Olimpiskās vienības Fiziska darba spēju diagnostikas laboratorijas vadītājai sporta ārstei Dignai Jukmanei un ilggadējam Iecavas novada domes priekšsēdētājam, Latvijas Pašvaldību savienības domes loceklim Jānim Pelsim.

Ar Triju Zvaigžņu ordeņa 1.pakāpes (zeltītu) goda zīmi apbalvota sabiedriskā darbiniece, Gulbenes novada politiski represēto apvienības vadītāja Aira Anča un Gulbenes kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva «Ratiņš» mākslinieciskais vadītājs horeogrāfs Kārlis Vents.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu