Impreza STI un EVO ar dīzeli? (32)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Subaru

Rallija trasēs rūdītie un daudzu rallija fanu iecienītie Mitsubishi EVO un Subaru Impreza WRX STI nākamajā paaudzē iegūs arī dīzeļdzinējus.

Visinteresantākās ziņas šajā sakarā nāk no Mitsubishi. Kā vēsta britu izdevums Autocar, Mitsubishi nopietni esot apsvēruši vispār atteikties no EVO modeļa, jo izplūdes gāzu un patēriņa normas kļūst arvien stingrākas, bet hibrīdmodelis ar benzīna un elektromotoru uz pērn Tokijas auto šovā prezentētā PX-MiEV konceptautomobiļa tehnoloģiskās platformas nav guvis pietiekamu atbalstu no vadības.

Tomēr tagad Autocar, atsaucoties uz avotiem japāņu kompānijā, vēsta, ka Mitsubishi inženieriem ir dots uzdevums veikt izstrādi citā virzienā un izpētīt dīzeļhibrīda potenciālu.

Inženieri cer, ka pateicoties dīzeļdzinēja augstajam griezes momentam un elektromotoram, EVO XI spēs 100 km/h sasniegt mazāk nekā 5 sekundēs, bet tai pašā laikā nodrošinās pietiekami zemu CO2 izmešu līmeni - krietni zem 200 g/km. EVO X tie ir 246 g/km. Atklāts paliek vien jautājums, cik interesants būs EVO XI ar dīzeļdzinēju rallistiem, un arī par tā pievilcību Savienotajās Valstīs valda zināmas bažas.

Dīzeļa virzienā raugās arī Mitsubishi senais konkurents Subaru. Pēc paaudžu maiņas 2012. gadā karstajai Impreza tikšot uzstādīta 2 litru bokserdīzeļa modificētā versija, kas neatstāšot sliktu iespaidu uz vadāmības īpašībām, taču krietni uzlabos degvielas patēriņu. Tai pašā laikā dzinēju paletē tiks saglabāts arī benzīna dzinējs, tiesa gan, tas būs ar mazāku darba tilpumu un, kā vēsta Autocar, varētu tikt konstruēts uz 1,5 litru boksermotora bāzes.

Arī hibrīdtehnoloģijas Impreza WRX STI neies secen, taču šajā jomā Subaru ir labu gabalu aiz konkurentiem; karsto Impreza, ko uz priekšu dzen arī elektromotors, labākajā gadījumā ieraudzīsim nākamās paaudzes dzīves cikla vidū, tas ir, ap 2015. vai 2016. gadu.

Subaru Impreza WRX STI
Subaru Impreza WRX STI Foto: Subaru
Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu