"Nožēloju, ka paņēmu kredītu" (277)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Ja būtu iespējams mainīt savu rīcību, es nebūtu ņēmis kredītu. Tā portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atzinusi aptuveni trešā daļa cilvēku. Vienlaikus tik pat daudz ļaužu kredīta ņemšanu nožēlo un, ja varētu mainīt savu rīcību, kredītu pirms dažiem gadiem nebūtu ņēmuši.

Aptaujā cilvēki izteikuši dažādas, arī pretrunīgas pārdomas par "treknajos" gados paņemtajiem kredītiem. Teju trešdaļa jeb 27% cilvēku uzskata, ka kredīta ņemšana nebija pareizs lēmums, bet gandrīz tikpat – 28% aptaujāto kredīta ņemšanu nenožēlo.

Cilvēki, kas kredīta ņemšanu nenožēlo, nedaudz vairāk ir vīrieši, ļaudis vecumā no 30 līdz 50 gadiem, laucinieki un latvieši.

Ļoti pārliecināti par kredīta ņemšanas pareizību ir cilvēki ar augstiem ienākumiem.

Kas nožēlo kredīta paņemšanu?

Savukārt to aptaujāto vidū, kas nožēlo, ka pirms vairākiem gadiem paņēmuši kredītus, biežāk ir cilvēki vecumā virs 50 gadiem, cilvēki ar zemiem ienākumiem, citu pilsētu (ne Rīgas) iedzīvotāji un krievi.

"Man nav NEPĀRDOMĀTA kredīta. Un tad, kad mēnesi pirms krīzes banka burtiski uzbāzās ar patēriņa kredītu, esmu pateicīga savam veselajam saprātam, kas man vismaz 3 reizes lika atteikties no šī lieliskā piedāvājuma," kāds aptaujātais atzinis.

Vairāki cilvēki pauda uzskatu, ka dažas lietas saistība ar kredīta ņemšanu nebija līdz galam pārdomātas un šobrīd, iespējams, rīkotos citādi. Piemēram, kāds cilvēks secinājis, ka kredīts bija jāņem pirms nekustamā īpašuma cenu kāpuma: "Ņemtu ātrāk, pirms buma".

"Būtu rūpīgāk izvērtējis iegādātās lietas vērtību

un t.s. "aftermarket" vērtību. Ļoti iespējams būtu iegādājies ko citu," kāds cilvēks dalījās pārdomās.

Lielai daļai (45%) aptaujāto kredītu nav.

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika šonedēļ un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Komentāri (277)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu