MINI izaicina Porsche (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Visai drosmīgu soli spērusi MINI struktūrvienība Savienotajās Valstīs - tā savā sociālā tīkla Facebook vietnē ievietojusi aicinājumu auto entuziastiem parakstīt petīciju, lai divkaujai izaicinātu Porsche.

MINI acīmredzot jūtas kā Dāvids, jo Porsche uzskata par kaitniecisku Goliātu, kuru vajag sakaut. Bet, lai Goliāts atsauktos uz BMW piederošās markas izaicinājumu, nepieciešams savākt pēc iespējas vairāk parakstu.

Kad tie būs savākti un iesniegti Porsche (detaļas, kā tas notiks, netiek konkretizētas) un vācu uzņēmums, visticamāk ASV nodaļas personā, piekritīs duelim, vienas vai otras auto markas pielūdzējiem būs ko redzēt. Proti, apmēram pēc divām nedēļām, tas ir 21. jūnijā, paredzēta divkauja starp MINI Cooper S un Porsche 911 Carrera S.

Lai būtu skaidrs, par kādiem auto īsti ir runa, MINI USA savā Facebook vietnē norāda, ka Cooper S ir 146,2 collas (3,713 metri) garš auto, kurš sver 2679 mārciņas (1215 kg) un ir apgādāts ar 175 zirgspēku motoru, savukārt Porsche ir 175,63 collas (4,461 metrs) garš un svar 3131 mārciņas (1420 kilogrami), bet tam aizmugurē iebūvēts 385 zirgspēku motors.

Porsche pēc visiem šiem parametriem, arī cenas ziņā (apmēram 23 tūkstoši dolāru pret 88 tūkstošiem), tādēļ grūti iedomāties, kādā disciplīnā MINI varētu pārspēt Porsche. Katrā ziņā sprints tas nebūs, jo 100 km/h Porsche attīsta 4,7 sekundēs, bet MINI - tikai 7,1 sekundē, un arī maksimālā ātruma ailītē Porsche tehniskajos datos ir rakstīts krietni lielāks skaitlis - 302. MINI Cooper S maksimālais ātrums turpretim ir tikai 225 km/h.

Lai kāds arī būtu duelis, MINI USA vadītājs Džims Makdauels zaudējuma gadījumā sola pirmajā publiskas uzstāšanās reizē uzvilkt krekliņu ar uzrakstu "Mēs nespējām pieveikt Porsche". Gadījumā, ja dueļa iznākums būs pretējs, krekliņu ar uzrakstu "Mēs nespējām pieveikt MINI", nāksies Porsche nodaļas vadītājam Detlefam fon Platenam.

Kā vēsta amerikāņu Jalopnik.com, izaicinājums jau daļēji esot pieņemts, turklāt Porsche par savu uzvaru Road Atlanta trasē esot diezgan pārlieicnāti - galu galā Porsche ir autosportā titulētākais autoražotājs, kas līdz šim dažādās disciplīnās izcīnījis vairāk nekā 28 000 uzvaras.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu