Puskailas «Femen» aktīvistes Parīzē sarīko akciju (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas feministu organizācijas «Femen» aktīvistes savu kārtējo protesta akciju ar izģērbšanos sarīkoja sestdien Parīzē, aicinot solidarizēties ar Tuvo Austrumu sievietēm, kas cieš no viduslaiku barbarisma, vēsta tīmekļa medijs «Korrespondent».

Kopā ar «Femen» aktīvistēm Parīzes laukumā ar kailām krūtīm iznāca Eiropas, Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas feministes.

Akcijā piedalījās irāņu cilvēktiesību aizstāve Marjama Namazi, populārā libāņu aktrise Darina al Žondī un pazīstamā arābu izcelsmes franču feministe Safija Lebdi, apliecināja kustības preses dienestā.

«Meitenes aicināja visas pasaules musulmanietes piedalīties «topless» demaršā, morāli atbalstot savas beztiesīgās māsas - parandžās ietītās, ar skābi apdedzinātās, ar pletnēm sasistās, vājprātīgo fanātiķu ar nazi «apgraizītās»,» norāda kustības pārstāvji.

«Femen» pieprasīja pasaules līderiem «ritmiskāk aizstāvēt Tuvo Austrumu sieviešu pamattiesības, aizsargājot viņas no slepkavu akmeņiem tikpat cītīgi kā sevi no radikālā islāma terorisma draudiem».

«Femen» ir neliela, bet apņēmīga feministu organizācija, kas par savu moto izraudzījusies saukli «Atnācu, izģērbos, uzvarēju». Parasti aktīvistes protestus ar izģērbšanos rīko vietās, kur akcijas var redzēt daudz cilvēku.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu