Rozentāle par LIC reorganizāciju: Pieņemtie lēmumi ir jāpilda (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lēmumi, kuri jau ir pieņemti, nav apspriežami, bet gan izpildāmi, komentējot jautājumu par Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) reorganizāciju, sacīja LIC direktore Baiba Rozentāle.

Rozentāle norādīja, ka reorganizācijas process notiek «normāli un līdzsvaroti» un to īsteno reorganizācijas komisija, kuras sastāvā ir gan LIC, gan Veselības ministrijas pārstāvji. LIC direktore uzskata, ka patlaban reorganizācija pacientus neietekmēs, bet dažreiz pēc reorganizācijas notiek arī pozitīvas pārmaiņas, taču šīs jautājums ir vērtējams ilgtermiņā.

Savukārt viņai piedāvāto amatu pēc iestādes reorganizācijas Rozentāle uzskata par «ļoti adekvātu», turklāt tas varētu dot viņai iespēju vairāk pievērsties darbam ar rezidentiem, kā arī atbildības nasta jaunajā amatā būs mazāka, jo tiks nodalītas epidemioloģiskās uzraudzības un profilakses funkcijas.

Rozentāle darbā atgriezusies šonedēļ, bet līdz šim no 6.janvāra viņa izmantoja slimības lapu. LIC direktore norādīja, ka iepriekš publiskajā telpā izskanējušie pārmetumi saistībā ar darba nespējas lapas izmantošanu, nav pamatoti.

Kā ziņots, Rozentāle pēc LIC reorganizācijas kļūs par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra «Latvijas Infektoloģijas centrs» galveno ārsti.

Jau ziņots, ka, par spīti LIC iebildumiem, valdība atbalstīja LIC reorganizāciju, kas paredz nodot ar infekcijas slimību ārstniecību saistītās funkcijas Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, bet sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomas funkcijas - jaunai veselības ministra padotībā esošai tiešās pārvaldes iestādei Slimību kontroles un profilakses centram. Reorganizēt LIC paredzēts līdz šā gada 1.aprīlim.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu