Skolotāju kongress aicina uz tautas sapulci 1.jūnijā (358)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Skolotāju kongress (LSK) aicina uz tautas sapulci 1.jūnijā, informēja Latvijas Skolotāju kongresa (LSK) valdes priekšsēdētājs Edgars Kramiņš. Tautas sapulce notiks plkst.18 Rīgā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa.

Pasākuma laikā cilvēki tiks mudināti iestāties par Latvijas sabiedrības interesēm, nepamest laukus un Latviju, vērsties pret smagiem tiesību pārkāpumiem bērnu izglītībā Latvijā, aizsargāt savu bērnu tiesības iegūt izglītību pēc iespējas tuvāk mājām, iestāties par elastīgu un demokrātisku izglītības procesa pārvaldību un aicināt atstādināt no amata izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi (ZZS).

Kā ziņots, pieteikums par akcijas rīkošanu iesniegts Rīgas domē. Kramiņš iepriekš informēja, ka akcijai pieteikti 1000 dalībnieki.

LSK akcijā aicina piedalīties arī nevalstiskās organizācijas, zemnieku kooperatīvus, skolēnu vecākus, reliģiskās draudzes un nozaru arodbiedrības, lai izglītības un zinātnes ministrei parādītu, ka "sabiedrība gaida dialogu un pretējā gadījumā skolotāju prasības varētu būt analogas zemnieku izteiktajām nesenajās februāra dienās".

Kā vienu no nepārdomātiem soļiem LSK min mazo skolu likvidāciju.

Protesta akcija tiek rīkota, atsaucoties uz kongresa noslēguma plenārsēdē pieņemto rezolūciju, kas pieprasa Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) atteikties no ieceres par skolu slēgšanu un līdz 15.maijam atcelt plānotās izglītības sistēmas reformas. Pretējā gadījumā tika solīta protesta akcijas rīkošana.

Komentāri (358)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu