Zalāns: valsts atradīs solītās kompensācijas par novadu apvienošanos (39)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Novadiem, kas labprātīgi apvienojās, valsts atradīs naudu solītajām kompensācijām, tā intervijā LNT šorīt paziņoja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

"Šobrīd prasības nav apmierinātas apmēram 16 pašvaldībām. Daļa pašvaldību piekritušas dzēst daļu kredītsaistību par šo summu - 1,7 miljonu apmērā. Valdība ir vienojusies tomēr vēl meklēt šos 3.3 miljonus latu, kas vēl ir vajadzīgi," intervijā teica Zalāns.

Tai pašā laikā ministrs piebilst, ka, domājams, plānotā kompensāciju izmaksa varētu ievilkties arī līdz nākamajam gadam.

Līdzekļu trūkums ietekmēs novadu reformu arī tādā veidā, ka ievērojami samazinājies pašvaldību rīcībā esošo līdzekļu daudzums. Šā iemesla dēļ arī reģionos nāksies domāt par optimizācijas pasākumiem. Tomēr tieši šis krīzes laiks arī esot vislabākais laiks un iespēja veikt efektīvu optimizāciju.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu