Nokia izstrādā planšetdatoru (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nokia patlaban veic sava pirmā planšetdatora izstrādi, un tas varētu būt gatavs jau šogad.

Somu kompānijas dizaina nodaļas vadītājs trešo daļu sava darba laika pavada, izstrādājot Nokia pirmo planšetdatoru. Tā viņš pastāstījis intervijā somu izdevumam Kauppalehti Optio, vēsta aģentūra Reuters.

Arī Nokia vadītājs Stīvens Elops, kura vadībā ražotājs pamazām atsakās no pašu izstrādātās, ne visai veiksmīgās Symbian mobilās operētājsistēmas, priekšroku dodot Microsoft Windows Phone, savulaik ir izteicies par planšetdatoru tirgus pievilcību. Tai pašā laikā viņu piesardzīgu darījusi mešanās svešajā tirgū nesagatavotiem un bez pārdomātas stratēģijas. Elops uzskata: «Mums ir nepieciešama citādāka stratēģija nekā tiem, kas cenšas konkurēt ar Apple iPad.»

Bet jebkurā gadījumā konkrētas informācijas par Nokia planšeti nav. «Mēs turpinām vērot planšetdatoru tirgu, taču konkrētiem paziņojumiem vēl neesam gatavi,» - tā kāds Nokia pārstāvis.

Kā vēsta Reuters, ar Windows 8 operētājsistēmu apgādātais Nokia planšetdators, kura dizaina skicēs redzamā ierīce līdzinās izmēros uzblīdušam Nokia Lumia 900 viedtālrunim, pēc zinātāju domām, debitēs šā gada laikā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu