Latvijas Radio izīrē biroja telpas (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piedāvājot Latvijas Radio ēkā, Doma laukumā 8, izīrēt biroja telpas, Latvijas Radio radis jaunu risinājumu kā nedaudz nopelnīt. Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts sacīja, ka patlaban tiek izīrētas trīs biroju telpas ar kopējo platību 67 kvadrātmetri.

Izīrētas tiek telpas, kuras atrodas tuvu ārdurvīm. Tajās ir nodrošināta interneta pieejamība, telefona sakari un apsardze.

Cena par vienu kvadrātmetru ir astoņi lati, neskaitot 21% pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Pēc Kolāta aprēķiniem, no izīrēšanai nodotajām nelielajām telpām Latvijas Radio mēnesī varētu iegūt aptuveni 500 latus

"Protams, ka tas nav sevišķi daudz, bet jāpaskatās kāds ir pieprasījums, un izskatās, ka pieprasījums tomēr ir. Ja atsaucība būs, ir vēl vairākas telpas, kuras mēs iznomāsim, jo, samazinoties darbinieku un ārštata darbinieku skaitam, telpas ir atbrīvojušās," sacīja Latvijas Radio ģenerāldirektors.

Kā ziņots, meklējot aizvien jaunus līdzekļus, kā sarūpēt naudu, Latvijas Radio nolēmis pārdot divas klavieres, kā arī izsolē piedāvā divas automašīnas. Latvijas Radio interesentiem piedāvā iegādāties divas "Rosler" ražojuma klavieres, kuras līdz šim atradušās Latvijas Radio telpās, taču ilgu laiku nav izmantotas.

Savukārt izsolē tiek piedāvāti 2004.gadā ražots "Volkswagen Transporter" mikroautobuss ar sākumcenu 8100 lati un 2003.gadā ražots "Ford Transit" mikroautobuss ar sākumcenu 5800 lati.

Nonākot finansiālās grūtībās, Latvijas Radio sācis arī ziedojumu vākšanu, no februāra līdz aprīlim savācot 14 411 latu ziedojumus.

Latvijas Radio zaudējumi 2008.gadā sasnieguši 810 000 latu, bet laikā nesamaksātie kreditoru parādi pērnā gada 31.decembrī bija 605 000 latu, secinājusi auditorkompānija "Ernst & Young Baltic" pēc audita veikšanas Latvijas Radio.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu