Maija Rozīte: sievietes uz ceļa ir pieklājīgākas (186)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Godinot daiļā dzimuma pārstāves 8.martā, šoreiz rubrikā «Slavenība pie stūres» esam aicinājuši televīzijas un radio raidījumu vadītāju Maiju Rozīti-Krištopani. Skanot lieliskās pašmāju grupas «Tramplīni» albumam «Švīkas», dodamies nelielā izbraucienā pa Zaķusalas bedrēm ar «Mini Countryman» (zinot auto modeli un galamērķi, alternatīvā country manierē ieturētā dziesma «Zaķusala» ir trāpīgs fons). Pagūstam aprunāties par sieviešu braukšanas manierēm, autozagļiem un, protams, fotoradariem.

Autovadītāja apliecība TV un radio ētera personībai ir trīs gadus, tomēr viņa atzīst – ja pirmā pieredze braukšanā būtu nākusi agrāk, arī ar auto lietām būtu «saslimusi» ātrāk. «Man nez kādi likās, ka braukšana nav priekš manis – nevarēju saņemties, nevarēju noskaņoties. Ja es to būtu izdarījusi, apziņa par to, ka man patīk vadīt auto, līdz manīm nonāktu ātrāk,» stāsta Rozīte.

Foto: TVNET

Sākot braukšanu ar «Mercedes», viņa pie tā ļoti pieradusi un šo brendu sauc par sev piemērotāko. TV un radio raidījumu vadītāja izsakās atzinīgi arī par «Mini Countryman», norādot, ka nelielais izbrauciens patīkami pārsteidzis.

Viņasprāt, mazais, bet džipveidīgais auto ir stilīgs transporta līdzeklis, kas ļauj atšķirties no citiem. Vienīgais iebildums ir pārāk «plastmasīgais» paneļa dizains, tomēr kopumā «Mini Countryman» Rozīte atzīst par viegli vadāmu un parocīgu mašīnu. Tieši ērtums ir galvenais faktors, izvēloties spēkratu sev:

Foto: TVNET
«Automašīnā mēs pavadām ilgu laiku, un man svarīgs ir komforts. Protams, ka pie tādām lietām ātri arī pierod.»

Nekādi papildu «gadžeti» Rozītei gan īpaši nav nepieciešami – tik vien kā iespēja pievienot dažādus datu nesējus, lai varētu klausīties mūziku, kas viņas mašīnā skan gandrīz vienmēr. Jautāta, vai mūzikai ir kāda ietekme uz braukšanas stilu, ētera personība noteic, ka personīgi nav to novērojusi. «Droši vien noskaņojums, kādā izvēlos mūziku, nosaka to, kā es braucu. Ja ir asāks prāts un domas, tad droši vien gribas «uzspiest» vairāk,» viņa atzīst.

Foto: TVNET

Tiesa, ātri braukt, viņasprāt, ir patīkami vien uz tiem ceļiem, kur tas ir reāli iespējams. Pārliecinošā braukšanas maniere līdz šim bijusi iemesls, kāpēc darīšana ar Ceļu policiju viņai nav bijusi. «Man nav ne soda punktu, ne arī esmu tikusi apstādināta,» palepojas TV un radio raidījumu vadītāja. Uz TVNET piebildi, ka šis izteikums ies virsrakstā, Rozīte atjoko – ka tik nepiesaucam kādu ķibeli.

Ļoti ceram, ka nē, tomēr no kādas likstas viņai nav izdevies izbēgt. Sarunas gaitā Rozīte atklāj, ka viņas auto vairākkārt apskādējuši zagļi, nozogot spoguļus un citas lietas.

«Vienā rītā vīrs pasauc mani pie loga paskatīties - mašīna stāv uz četriem koka gabaliem un riteņi ir noskrūvēti...»
Foto: TVNET

Pats ironiskākais – visas šīs pretlikumīgās darbības notiek autostāvvietā iepretim Valsts policijas iecirknim...

Reizēm neizprotamas viņai šķiet arī Ceļu policijas aktivitātes fotoradaru sakarā, un šā iemesla dēļ savu sašutumu radio «Star FM» ēterā nereti pauž klausītāji. «Ideja jau nav slikta, vienīgi vietas, ko viņi izvēlas, ir pelnīšanas, nevis briesmu novēršanas nolūkos,» teic Rozīte, piebilstot, ka absurdi, ja radaru uzstādītāji saņem komisiju no katra soda.

Runājot par 8.martu un sievietēm autovadītājām, Rozīte dāmām novēl būt pārliecinātākām par sevi: «Man šķiet, ka sievietes uz ceļa ir arī pieklājīgākas. Ja būtu arī pārliecinātākas, tā vispār būtu super kombinācija.»

Komentāri (186)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu