Īrija mudinās emigrantus palīdzēt valstij cīnīties ar recesiju (23)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrija plāno mudināt emigrantus visā pasaulē palīdzēt recesijas skartajai dzimtenei atgūt ekonomikas stabilitāti, otrdien paziņoja Īrijas ārlietu ministrs Maikls Mārtins.

Valsts premjerministrs Braiens Kovens grasās izsūtīt personīgus ielūgumus emigrējušiem vadošajiem uzņēmējiem ar aicinājumu septembrī Dublinā piedalīties Globālajā Īrijas Ekonomikas forumā.

Mārtins norādīja, ka šī foruma galvenais mērķis būs "noskaidrot, kā dzimtenē un ārzemēs esošie īri var sadarboties, lai attīstītu idejas, kas sniegs palīdzību mūsu kopīgiem pūliņiem veicināt [Īrijas] ekonomikas atlabšanu".

"Forumam arī būs nozīmīga loma, lai veidotu turpmākas attiecības starp Īriju un tās emigrantiem, jo sevišķi ekonomikas jomā," piebilda ministrs.

Īrijas emigrantu skaits visā pasaulē veido aptuveni 70 miljonus, no kuriem aptuveni 44 miljoni dzīvo ASV.

Kā ziņots, Īrijas iekšzemes kopproduktam (IKP) 2008.gada otrajā ceturksnī samazinoties otro ceturksni pēc kārtas, valsts ekonomika nokļuva recesijas periodā.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu