Kādas rotas izvēlēties šajā vasarā? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Rotas katrai sievietei nav tikai aksesuārs – tas ir sievietes individualitātes atspulgs. Tā kā mūsdienu mode ir ļoti kaprīza, bižutērija ir lielisks īsto briljantu aizstājējs.

“Pievērsiet uzmanību detaļām!” - tā ir mūsdienīguma devīze. Tāpēc no gigantiskās rotu un aksesuāru dažādības gribas izvēlēties izstrādājumus, kas ne vien priecē acis, bet arī ir kvalitatīvi, ka arī atbilst pasaules modes tendencēm.

Neliels ieskats valstīs, kas ražo bižutēriju

Itāļi ražo pārsteidzošu bižutēriju – sākot no klasikas līdz etnikai. Romā un Milānā droši var pirkt neparastu gredzentiņu, jo tas noteikti izrādīsies pēdējais modes kliedziens. Galvenais itāļu meistaru lepnums ir murāņu stikls. To izgudroja viduslaikos Murano salā. Murāņu stikla izgatavošanas noslēpums joprojām tiek glabāts noslēpumā, un stikla pūtēju ģimenēs tas tiek nodots no vienas paaudzes nākamajai.

Austrumos modes noteicēja ir Dienvidkoreja. Bižutērija no Seulas nav dārga, bet kvalitatīva. Korejiešu specialitāte ir krāsaini stikliņi un stieplītes. Vēl viņi izgatavo pasaule labākās metāla ķēdītes. Šeit gatavo visdažādāko pinumu ķēdītes gan ar pārklājumu, gan bez tā.

Etniskas modes laikā soli priekšā ir Austrālija. Šeit ir parādījies jauns bižutērijas stils – tā tiek veidota uz seno aborigēnu zīmējumu pamata, kurus apstrādājuši mūsdienīgi dizaineri.

Uzmanību – kvalitāte!

Augstas kvalitātes bižutērija ir hipoalerģiska. Kvalitatīvu rotu izgatavošana izmanto augstu tehnoloģiju bižutērijas sakausējumus, kuros, atšķirībā no zemas kvalitātes izstrādājumiem, nekad netiek izmantots niķelis, kas izraisa alerģiju. Izstrādājumu dekorēšanai izmanto slavenos Swarovski kristālus, kubisko cirkoniju, tīģeracs akmeni, kalnu kristālu, ādu, koku un emalju. 2009. gada modernā bižutērija Juvelierizstrādājumi ir nostumti otrajā vietā, bet pasauli pārņēmis “kreļļu mānijas” vilnis. Rotām kaklā jābūt masīvām, daudzkārtainām, ar lielām detaļām, tajās jābūt daudz metālisku elementu, akmeņu, stikla un plastmasas. Sarežģīti košu detaļu pinumi pievērš maksimālu uzmanību kaklam. Atcerieties – jo spilgtākas un lielākas rotas, jo lakoniskākam jābūt pārējam tērpam!

2009. gada pavasara/vasaras modernas rokassprādzes

Sezonas modernākās rokassprādzes ir platas, metāliskas vai no koka, plastmasas vai ādas, kaltas vai rotātas ar akmeņiem un kristāliem. Rokassprādzes var nēsāt tikai tad, ja uz rokam vairs nav citu akcentu – kuplu piedurkņu, zīmējumu uz piedurknēm, drapējumu un citu dekoru. Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://www.ogrenet.lv/izklaide/sievietem/10479

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu