Nokia demonstrē telefonu ar 41 Mpix kameru (101)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

5, 8 un pat 12 megapikseļi ir vakardiena, ja runa ir par vienu no jaunākajām Nokia sakaru ierīcēm, kas nupat prezentēta Barselonā notiekošajā Mobilās pasaules kongresā (Mobile World Congress).

Par PureView 808 dēvētais Nokia viedtālrunis uz pārējo moderno ierīču fona izceļas ar kameras īpašībām. Līdzīgi kā pārējie dārgā gala Nokia telefoni, arī PureView 808 ir apgādāts ar Carl Zeiss lēcu, taču bez tās kamerai ir 41 megapikseļa sensors.

Ieguvums no šāda izmēra sensora ir iespēja uzņemt dažāda izmēra attēlus – gan gluži parasta 5 vai 8 megapikseļu izmēra bildes, gan arī izmantot visu kameras potenciālu un bildēt maksimāli iespējamajā 38 megapikseļu izšķirtspējā. Izmantojot šo režīmu, telefons ievāc ļoti daudz informācijas un ļauj iegūt augstas kvalitātes bildi pat palielinātā formā un sliktā apgaismojumā, vēsta PCWorld.com Vienīgi jārēķinās, ka šāds attēls aizņems ļoti daudz atmiņas un nebūs īsti piemērots augšupielādēšanai sociālajos tīklos taisnā ceļā no telefona, izmantojot 3G datu pārraides tīklu.

Nokia PureView 808
Nokia PureView 808 Foto: Publicitātes foto

Lielākais šā telefona trūkums – tajā izmantota Symbian operētājsistēma, kas aizvien šķiet lēnīga un neparocīga. Šis telefons pārdošanā Eiropā nonākšot maijā un maksās ap 450 eiro.

Bez PureView 808 Nokia kongresā prezentējusi arī Lumia sērijas viedtālruni 610.

Līdzīgi kā modelim Lumia 710, arī tam ir krāsains korpuss un rotaļīgs dizains. Tādu izskatu telefons ieguvis apzināti, jo mērķauditorija ir gados jauni cilvēki, kas daudz laika pavada sociālajos tīklos.

Telefons ir apgādāts ar tehniski mazāk prasīgu Windows Phone 7 operētājsistēmas versiju, kas ļāvusi izmantot lēnāku procesoru un mazāka apjoma atmiņu. Līdz ar to Lumia 610 mazumtirdzniecības cena būs jauniešiem tīkama. Pārdošanā šis telefons nonāks gada otrajā ceturksnī.

Komentāri (101)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu