Valsts prezidents dosies valsts vizītē uz Igauniju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīt, 7.aprīlī, Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri dosies divu dienu valsts vizītē uz Igaunijas Republiku.

Sākot vizīti, pie Igaunijas prezidenta pils Kadriorgā Valsts prezidentu ar kundzi sagaidīs Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess ar kundzi Evelīnu Ilvesu. Pēc tam plānota abu valstu prezidentu divpusējā saruna, tikšanās ar Igaunijas un Latvijas delegāciju pārstāvjiem, kā arī abu prezidentu kopīgā preses konference.

Pirmajā valsts vizītes dienā Valsts prezidentam ir ieplānota arī tikšanās ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu, viesošanās Latvijas vēstniecībā Igaunijā un Okupācijas muzeja apmeklējums, kur V. Zatlers atklās izstādi „1949.gada 25.marta deportācijas Latvijā”. Valsts prezidents piedalīsies arī ziedu nolikšanas ceremonijā pie memoriāla skolotājiem un skolēniem, kas gājuši bojā Neatkarības kara laikā. Savukārt 7.aprīļa vakarā Valsts prezidents ar kundzi piedalīsies oficiālajās valsts vakariņās, kuras rīko Igaunijas valsts prezidents T.H.Ilvess ar kundzi.

8.aprīlī, valsts vizītes otrajā dienā, V.Zatlers un T.H.Ilvess atklās Igaunijas un Latvijas biznesa semināru, bet pēc tam Valsts prezidents apmeklēs uzņēmumu „Skype”. Dienas otrajā pusē Valsts prezidentam ieplānota tikšanās ar Igaunijas parlamenta spīkeri Eni Ergmas kundzi un Igaunijas nacionālās bibliotēkas apmeklējums, kur V.Zatlers atklās izstādi „Latvijas vēsture karikatūrās”. Valsts vizītes noslēgumā Valsts prezidents uzstāsies ar runu Igaunijas Ārlietu ministrijā.

Valsts vizītes laikā Valsts prezidenta kundzei Lilitai Zatlerei ir ieplānota atsevišķa programma kopā ar Igaunijas prezidenta kundzi E. Ilvesu. Igaunijas prezidenta kundze plāno iepazīstināt Lilitu Zatleres kundzi ar Igaunijas Bērnu literatūras centru, Bērnu slimnīcu, KUMU mākslas muzeju un Tallinas vecpilsētu.

Valsts prezidentu Valdi Zatleru vizītē pavadīs arī aizsardzības ministrs Imants Lieģis, kultūras ministrs Ints Dālderis, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, kā arī Latvijas uzņēmēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu