Ušakovs nesatraucas par atbalsta kritumu SC pēc tautas nobalsošanas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Saskaņas centram» (SC) nav bažu, ka pēc tautas nobalsošanas par Satversmes grozījumiem, kas paredzēja valsts valodas statusu krievu valodai, samazināsies atbalstītāju skaits, tā intervijā «Neatkarīgai» pauž apvienības līderis Nils Ušakovs. Apvienība vienmēr ir norādījusi, ka viņus atbalsta ne tikai krievvalodīgie, bet arī latviešu vēlētāji.

«Es domāju, »Saskaņas centra« atbalstītāju skaits latviešu vidū eventuāli nemainīsies. Par samazinājumu, es domāju, mums nav jābažījās. Vai būs atbalstītāju pieaugums – to redzēsim pēc kāda laika,» sacīja Ušakovs.

Viņš arī noraida pieņēmumus, ka SC varētu sašķelties, lai gan SC vienotas pozīcijas par oficiālu divvalodību Latvijā nebija. Pats Ušakovs referendumā balsoja par oficiālu divvalodību.

«Pateicoties debatēm ap referendumu SC ir saliedētāks nekā jebkad. Es neesmu pieci lati, lai visiem patiktu. Tas ir skaidrs. Bet debates SC notiek par taktiskām lietām. Mums nav diskusiju un domstarpību par lielajiem darbības virzieniem,» komentēja Ušakovs.

Par stulbumu viņš nosauc situāciju, kad noziedzniekam policijā nodrošina tulku, bet tantēm gados pašvaldībā iesniegums jāraksta latviski.

«Sauciet to, kā gribat, es vienkārši vēlētos, lai cilvēkiem pašvaldībā būtu iespēja vērsties krieviski komunālos jautājumos. Latviešiem ir tiesības nezināt krievu valodu, tas šo lietu nekādi neietekmētu. Rīgas dome šo iespēju vērsties pašvaldībā krieviski nokārtotu bez jebkādiem papildu izdevumiem. Paradokss ir tāds, ka, ja tu esi noziedznieks un tevi notver policija, tad iecirknī tu vari runāt krieviski, tev nodrošinās tulku un runās ar tevi valodā, ko tu saproti. Iznāk, ka likumpārkāpējiem tiesību ir vairāk kā vecai tantei, kas grib iesniegt sūdzību namu pārvaldei, ka viņai mājā jumts tek. Stulbi taču, vai ne?» uzskata saskaņietis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu