Apple līderis viedtālruņu pārdošanas ziņā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Apple pērn ir līderis viedtālruņu tirgū, savukārt operētājsistēmu vidū populārākā bijusi Google izstrādātā Android operētājsistēma.

2011. gada ceturtajā ceturksnī Apple daļa globālajā viedtālruņu tirgū sasniedza 23,8 procentus, kamēr gadā kopumā tirgus daļa sasniegusi 19%, atsaucoties uz analītiķu kompānijas Gartner datiem, vēsta Telegraph.co.uk.

Otrajā vietā viedtālruņu tirgū atrodas Samsung, kam Apple pārsvaru pērn ir izdevies samazināt. Samsung apsteidz amerikāņus kopējā pārdoto mobilo telefonu skaita ziņā, taču aizvien atpaliek no Nokia. Somu uzņēmums, neskatoties uz finansiālām grūtībām, joprojām ir mobilo telefonu tirgus galvgalī ar 23,8 procentu īpatsvaru. Pārdoto Nokia viedtālruņu skaits gan turpina samazināties, spītējot jaunievedumiem un Microsoft Windows Phone 7 operētājsistēmas ieviešanai.

Android tirgus daļa - 46,5%

Ja runa ir par operētājsistēmām, tad šajā jomā pārliecinošs līderis ir Google izstrādātā Android platforma, kuras īpatsvars pērn sasniedzis 46,5 procentus. Pēc iPhone 4S gan tika novērota šā rādītāja neliela samazināšanās.

Tikmēr kanādiešu Research in Motion (RIM), kas ražo BlackBerry telefonus, aizvadīts visai slikts gads – 2009. gadā RIM operētājsistēmas īpatsvars bija 19,9% un 2010.gadā – 16,6%, bet pērn tas turpināja samazināties vēl vairāk un sasniedza 10,9% atzīmi.

Symbian īpatsvars sarūk par pusi

Microsoft mobilās operētājsistēmas īpatsvars tirgū pērn nokritis līdz 1,8 procentiem, kaut arī 2008. gadā vēl bija vairāk nekā 10%, un arī Nokia izstrādātās Symbian platformas tirgus daļa turpina strauji sarukt, proti, ja 2010. gadā tā bija 37,3%, tad 2011. gadā vairs tikai 18,7%. Tiesa, kritumu daļēji var skaidrot ar to, ka Nokia pamazām atsakās no Symbian par labu jau minētajai Windows Phone platformai.

Gartner analītiķi prognozē, ka Android tirgus daļa turpinās augt, jo tādi Ķīnas ražotāji kā ZTE un Huawei Google operētājsistēmu ievieš virknē salīdzinoši lētu viedtālruņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu