Aktieri referendumā aicina balsot pret divvalodību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Tuvojoties 18.februāra referendumam, Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) uzrunājusi vairāku Latvijas teātru aktierus ar jautājumu, kāpēc jādodas balsot pret oficiāla statusa piešķiršanu krievu valodai.

Mākslinieka sūtība ir sadzirdēt nepateikto, sajust sāpīgāko, modināt, vest uz mīlestību un apgaismību, teikts LTDS izplatītajā paziņojumā.

Savu viedokli ar «Youtube» starpniecību (visus video skatīt resursos) izteikuši daudzi pašmājās iemīļoti skatuves mākslinieki: Ainārs Ančevskis, Gundars Āboliņš, Juris Bartkevičs, Baiba Broka, Vilis Daudziņš, Santa Didžus, Uldis Dumpis, Daiga Gaismiņa, Dita Lūriņa, Jānis Paukštello, Artūrs Skrastiņš, Miķelis Žideļūns, Kaspars Znotiņš, kā arī režisors Mihails Gruzdovs.

«Lai mēs pēc simt, divsimt vai vairāk gadiem šeit runātu latviešu valodā, lai šeit būtu zeme Latvija, nu tad i dritvai micīt, vīri un sievas, puiši un meitas Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un manā mīļajā Zemgalē, ceļamies kājās un visi kopā kā zāģa zobi ejam un balsojam pret,» savā uzrunā iedzīvotājus aicina leģendārais Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu