Nokia uzspīd saules stariņš

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Analītiķu prognozes liecina, ka visā pasaulē jau pārdots vairāk nekā miljons jaunās Lumia sērijas viedtālruņu, līdz ar ko varētu atkal tikt celta investoru uzticība kompānijai Nokia, kuras tirgus vērtība pērn samazinājās par 19 miljardiem ASV dolāru.

22 Bloomberg aptaujātie analītiķi vidēji lēš, ka kopš nonākšanas pārdošanā pagājušā gada novembrī Lumia sērijas telefoni atsevišķiem patērētājiem un mobilo sakaru operatoriem pārdoti 1,3 miljonos eksemplāru, vēsta Businessweek.com.

Precīzi skaitļi netiek saukti, jo Nokia tos neatklāj un pašlaik vispār izturas visai piesardzīgi attiecībā uz jebkādām nākotnes prognozēm.

«Skaitļi ir daudzsološi,» saka Oslo bāzētās Storebrand Asset Management fondu pārvaldnieks Espens Furness. «Ja Nokia būs izdevies uzrādīt labus jauno telefonu tirgū laišanas rādītājus un ja viņiem izdosies sākotnējo tempu uzturēt, tas palīdzēs atgūt uzticību un investorus.»

Lielā mērā par pavērsienu somu kompānijai jāpateicas jaunajam vadītājam Stīvenam Elopam, kurš pērn februārī burtiski paziņoja, ka Nokia pašu izstrādātajām Symbian un MeeGo operētājsistēmām nav spožas nākotnes, tādēļ turpmākā attīstība būs saistīta ar Microsoft izstrādātās Windows Mobile platformas izmantošanu. Sākotnējās pārdošanas apjomu aplēses liecina, ka Elops nav kļūdījies un Lumia sērijas telefoni būs spējīgi konkurēt ar Apple iPhone un Android telefoniem. Lai gan visam ir nepieciešams laiks un absolūtie skaitļi to arī uzskatāmi parāda - kopējais Windows Phone telefonu pārdošanas apjoms pērn sasniedzis 37 miljonus vienību, savukārt Apple pārdošana pēdējā ceturksnī vien varētu būt 30 miljoni viedtālruņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu