Roze bēg no atbildības (880)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) trešdien, 4.februārī, Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC) iesniegs demisijas rakstu. Roze par atkāpšanos no amata paziņoja Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants". Iepriekš, ejot prom no valdības ēkas, viņš atteicās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem un, izgrūstot žurnālistus, devās uz savu automašīnu.

Par atkāpšanos no amata paziņojušajam zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (ZZS) esot izteikti draudi, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja Roze.

Viņš sacīja, ka ir saņēmis "netiešus draudus", tāpēc viens no iemesliem demisijai bijusi paša un tuvo cilvēku drošība.

Kā otrdien pēc valdības sēdes apstiprināja premjers, Roze viņu ir informējis par iecerēto demisiju.

Premjera vērtējumā, Roze ir pieņēmis "vīrišķīgu lēmumu".

Pēc Godmaņa teiktā, līdz šim ir notikusi "ugunsgrēka dzēšana" un tas ir arī ministra darba rezultāts. Tāpat Rozes demisiju veicināja arī lauksaimnieku spiediens.

Godmanis tieši neatbildēja, vai pieņems Rozes demisiju, skaidrojot, ka vispirms vēlas saņemt oficiālu demisijas iesniegumu.

Roze zemkopības ministra amatu ieņēma, kopš 2002.gada novembra, kad Saeima Rozi apstiprināja par zemkopības ministru Einara Repšes (JL) valdībā.

Rozem izdevies saglabāt zemkopības ministra amatu arī Induļa Emša (ZZS), Aigara Kalvīša (TP) un Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā.

Zemnieku Saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš pateicas visiem rīdziniekiem, kas lauksaimniekus šodien atbalstīja un atveda viņiem tēju un siltas pusdienas.

Protesta akcijas dalībnieki vienlaikus norāda, ka ar Mārtiņa Rozes atkāpšanos lauksaimniecības problēmu risināšanā ir sperts tikai pirmais solis. Zemniekiem un to sabiedriskajām organizācijām jādomā par tālāko rīcību problēmu risināšanai.

Aģentūra LETA ziņo, ka zemnieki ir iepriecināti par notikumu attīstību un sāk izklīst.

Komentāri (880)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu