Sondori-Kukuli no ZRP virzīs Ventspils brīvostas valdē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zatlera reformu partijas (ZRP) pārstāvi Sandru Sondori-Kukuli varētu virzīt darbam Ventspils brīvostas valdē, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta LTV. Kā ziņots, Sondore-Kukule ir pieteikusi vērienīgu Latvijas ostu reformu ieceres, «lai izskaustu korupciju un necaurspīdīgu lēmumu pieņemšanu».

Reformas mērķis esot izveidot Latvijas lielajām ostām vienotu valsts pārvaldi.

Ventspils mērs Aivars Lembergs ir paziņojis, ka Ventspils brīvosta ir gatavas spert pretsoļus ZRP valdes locekles Sondores-Kukules iecerētajai Latvijas ostu reformai. Saniknots par Sondores-Kukules plāniem bija arī Rīgas ostas valdes priekšsēdētājs un pilsētas vicemērs Andris Ameriks, norādot, ka ZRP pārstāvjiem trūkst informācijas par to, kā vispār funkcionē ostas Latvijā.

Tad arī izskanēja informācija, ka Sondore-Kukule tiks virzīta uz kādas lielās ostas valdi un to darīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP). Viņš nedēļas sākumā paziņoja, ka ir definētas prasības ostu valdes locekļu amata pretendentiem, taču par konkrētām personālijām lēmums neesot pieņemts.

Kā obligātas prasības ostu valdes locekļu kandidātiem Sprūdžs minēja zināšanas jurisprudencē un finansēs. «Ostas valde neveic saimniecisko darbību, bet uzrauga to darbu,» norādīja ministrs.

Līdz šim ZRP ir bijušas tikai diskusijas par vairākām personālijām ostu valdēs taču konkrētu lēmumu nav, sacīja Sprūdžs. Politiķis norādīja, ka ir nepieciešamas izmaiņas ostu pārvaldēs, taču viņš nepiekrīt, ka būtu jāsamazina pašvaldības loma tajās. Ministrs sacīja, ka pašreizējais modelis, kad, piemēram, Rīgas un Ventspils ostās ir četri pašvaldības un četri valsts pārstāvji, ir ļoti sabalansēts, balsojumā nepieciešams piecu balsu vairākums, kas liecina, ka nav iespējams panākt tikai valsts vai tikai pašvaldības noteicošo lomu kādā jautājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu