Kuģis, uz kura dien Latvijas karavīrs, atvaira pirātu uzbrukumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas karaflotes kuģis «Patino», uz kura dien arī viens Latvijas Jūras spēku flotiles karavīrs, 12.janvārī Indijas okeānā veiksmīgi atvairīja pirātu uzbrukumu, liecina militāro ziņu portālā «sargs.lv» ievietotā informācija.

Kuģis «Patino», kas iekļauts Eiropas Savienības (ES) jūras spēku pretpirātisma operācijas ATALANTA sastāvā, sagūstījis sešus pirātus, bet viens no pirātiem cīņas laikā nogalināts.

Uzbrukums notika brīdī, kad «Patino» bija pabeidzis kuģa eskortu, kas ANO Pasaules pārtikas programmas uzdevumā nogādāja pārtikas palīdzību Somālijai.

Pirāti apšaudīja spāņu karakuģi, kas atbildēja ar vieglu pretuguni. Kad pirāti turpināja šaut, kuģis pašaizsardzības nolūkos atbildēja ar neitralizējošu uguni. Visbeidzot «Patino» uzbrukumu izdevās atvairīt un pirātu vajāšanā iesaistīt helikopteru, kura priekšā uzbrucēji padevās.

Uz «Patino» klāja nogādāti seši pirāti, no kuriem pieci ir ievainoti. Diviem no ievainotajiem uz kuģa tika sniegta medicīniskā palīdzība. Pēc aizturēto teiktā, šajā incidentā viens viņu biedrs gājis bojā un viņi to ir iemetuši jūrā.

Uz kuģa dienošais Latvijas bruņoto spēku karavīrs incidentā nav cietis.

Jau ziņots, ka kopš 2011.gada 25.februāra Nacionālie bruņotie spēki piedalās ES vadītajā pirātisma apkarošanas operācijā ATALANTA. Šobrīd viens Jūras spēku flotiles karavīrs dien uz operācijas spēku štāba kuģa «Patino», savukārt divi karavīri darbojas operācijas štābā Nortvudā, Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu