Barikāžu atceres pasākums Vecrīgā norit stingrā policistu uzraudzībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Barikāžu atceres pasākums Vecrīgā, Doma laukumā, šovakar norit stingrā policijas uzraudzībā. Visā Vecrīgā šovakar dežurē policijas darbinieki, vairākas policijas automašīnas novietotas Līvu laukumā, arī Doma laukumā izvietoti vairāki policijas mikroautobusi, kā arī divas ugunsdzēsēju automašīnas.

Ar metāla barjerām norobežota Jēkaba iela abās pusēs Saeimas ēkai, un gājēju kustība pa ielu tiek nodrošināta tikai speciālā vietā starp barjerām.

Atceres pasākums norit mierīgi, vairāk nekā 50 cilvēkiem stāvot ap ugunskuru un dziedot patriotiskas dziesmas. Lielākā daļa pasākuma apmeklētāju ir vecāka gada gājuma cilvēki. Piedalās arī jaunsargi.

Pasākuma norisi vēro arī liels skaits mediju pārstāvju.

Kā ziņots, šodien Rīgas pilī Valsts prezidents Valdis Zatlers, pieminot barikāžu dienu notikumus, tikās ar 1991.gadā bojā gājušo tuviniekiem un Bauskas milicijas darbiniekiem, kuri pirms 18 gadiem šajā dienā apsargāja Iekšlietu ministrijas ēku.

Zatlers sarunā ar 1991.gada notikumu varonīgākajiem dalībniekiem un viņu tuviniekiem vēlreiz visas tautas vārdā pateicās par nosargāto Latvijas brīvību, informēja Prezidenta preses dienestā.

Pēc tikšanās Valsts prezidents kopā ar viesiem devās uz Doma laukumu, kur par godu barikāžu aizstāvjiem tika iedegti piemiņas ugunskuri. Pēcpusdienā Zatlers nolika ziedus II Meža kapos, kā arī pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietā Bastejkalnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu