Tikai ar dārzeņiem uz "tu"! (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā runā, ka veģetārieši lēnāk noveco un arī raksturs viņiem esot maigāks. Taču šai ēšanas sistēmai ir ne tikai plusi, bet arī mīnusi.

Veģetārismu var uzskatīt par veselīga dzīvesveida sastāvdaļu. Lielākā daļa šo ēšanas paradumu piekritēju atzīst, ka tieši rūpes par savu pašsajūtu kļuvušas par šāda dzīvesveida iemeslu. Atteikušies no gaļas, daudzi pēc tam atsakās arī no smēķēšanas un alkohola lietošanas.

Gaļas cienītāji nekādi nevar saprast, kā augu valsts pārtika var uzturēt organismu veselu. Tomēr atteikšanās no gaļas produktiem ļauj attīrīties no kaitīgajiem toksīniem. Turklāt līdz minimumam samazinās holesterīna lietošana, kas būtiski samazina risku saslimt ar diabētu, vēzi, aterosklerozi un infarktu. Tādā veidā cilvēka organisms atbrīvojas no kaitīgajām vielām, bet imunitāte nostiprinās.

Bez tam veģetārieši parasti izskatās lieliski. Skatoties uz kino un šovbiznesa zvaigznēm, tam ir viegli noticēt.

Natālija Portmane. Viņa ne tikai uzturā nelieto gaļas produktus, bet arī nevelk apģērbu, kas “izgatavots no dzīvniekiem”. Nellija Furtado. Šīs zvaigznes uzskati par veselīgu dzīvesveidu ir visai specifiski. Būdama pārliecināta veģetāriete, viņa nekad neatsakās no alkohola. Nellijas raiderī līdzās svaigi spiestām sulām vienmēr ir norādīta arī pudele dārga sarkanvīna. Drū Berimora. Aktrise astoņus gadus neēda gaļu, zivis, olas un nevilka ādas apģērbu. Tādā veidā viņa cerēja uzlabot savu karmu. Mobijs. Šis mūziķis Ņujorkas centrā atvēris veģetāriešu restorānu “TeaNY”. Tajā pasniedz 8 veidus viņa iemīļotākā dzēriena - aukstas tējas. Mobijs atzīstas, ka viņam patīk, kad viņa restorānā iegriežas gaļēdāji un ar izbrīnu secina, ka arī veģetāriešu ēdiens var būt garšīgs. Gvineta Paltrova. Viņa jau sen ievēro “zālēdāju” dzīvesveidu. Gvinetas fotogrāfijas no sērijas “Zvaigznes bez kosmētikas” lieku reizi pierāda to, ka veģetārisms labvēlīgi ietekmē cilvēku veselību. Pols Makartnijs. Dziedātājs tiek uzskatīts par visaktīvāko veģetārisma piekritēju. Sers Pols mēģina visus pārliecināt atteikties no gaļas ēšanas, lai kopīgiem spēkiem glābtu apkārtējo vidi. Angļu dziedātājs ir arī amerikāņu organizācijas PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), kas nodarbojas ar dzīvnieku aizsardzību, reklāmas seja. Stings. Kā teicis pats dziedātājs, veiksmīga jogas un veģetārisma apvienošana ļauj viņam jau ilgus gadus saglabāt seksīgumu. Kāda intervijā viņš nejauši izpļāpājās, ka varot ar savu sievu veselu dienu nodarboties ar seksu. Šura no grupas Би-2. Muzikantam izdevies apvienot nesavienojamas lietas: roku un veselīgu dzīvesveidu. Šura neēd gaļu jau apmēram deviņus gadus un tādēļ nebūt nejūt diskomfortu. Vienīgais rokera kaitīgais ieradums ir smēķēšana, bet no tā viņš vēl neplāno atbrīvoties.

Maināmies Veģetārisms var būt dažāds. Laktoovoveģetārieši no savas ēdienkartes izslēdz tikai gaļu un ēd gan zivis, gan piena produktus. Bet vegāni pārtikā lieto tikai augu izcelsmes produktus un uz gaļas, olu, piena produktu, medus un alkohola pusi pat neskatās. Vegāniem ir pavisam grūti, jo viņi savam organismam liedz olbaltumvielas un dzelzi. Šo vielu trūkums ievērojami ietekme ārējo izskatu; muskuļi zaudē tonusu, āda kļūst pelēcīga un agri sāk novecot. Ja olbaltumvielu trūkumu var atjaunot ar dārzeņu, rīsu un riekstu palīdzību, tad dzelzs trūkumu organismā neatjaunos pat kilograms granātābolu.

Notievēt vai pieņemties svarā Daudzi uzskata, ka pāriešana uz augu valsts produktiem palīdz atbrīvoties no liekā svara. Bet dažādās veģetārās diētas veicina notievēšanu tikai pirmajos 4 – 6 mēnešos. Pēc tam svars pakāpeniski atgriežas pie sākotnējiem rādītājiem. Turpmāk veģetārisms vienkārši uztur organismu tonusā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu