Vētras sekas sāk izjust Vidzemē; elektrības nav 3000 mājās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vētrai lēnām virzoties prom no Kurzemes, kur ir novērsta lielākā daļa reģionālo elektroapgādes traucējumu, spraigs darbs sākas Vidzemē, informē AS «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere. Kopumā Kurzemē un Vidzemē elektroapgāde traucēta aptuveni 3000 klientu.

AS «Sadales tīkls» Kurzemes Rietumu un Dienvidu reģiona 57 operatīvās un remonta un celtniecības brigādes ir novērsušas lielākos elektroapgādes traucējumus Ventspils, Liepājas, Talsu, Tukuma apkārtnē.

Kā norāda Bidere, bojājumu novēršanā tiek izmantoti visi «Sadales tīkls» resursi, piemēram, Kuldīgas apkārtnes mežos elektrolīnijas tiek apsekotas ar kvadricikliem.

Ir lokalizēti arī avārijas atslēgumi Juglas-Siguldas, Jūrmalas-Ķekavas elektrolīnijās, pārslēdzot uz vētras neskartajiem posmiem elektroapgādi no citām vidējā sprieguma līnijām, tādējādi ievērojami samazinot bez elektrības palikušo klientu skaitu.

Vētra virzās uz Vidzemi, arvien jauni atslēgumi

Atbilstoši vētras virzībai - patlaban iespējami ātrai bojājumu novēršanai tiek mobilizētas 35 brigādes Vidzemē, kā arī notiek darbi Limbažu-Alojas elektrolīnijā, kur ir konstatēti bojājumi divos vidējā sprieguma posmos. Tiek prognozēts, ka tie tiks novērsti jau drīzākajā laikā, taču jārēķinās, ka vētra nav mitējusies un ir iespējami atkārtoti atslēgumi, norāda Bidere.

Patlaban vētra, kas savu lielāko spēku sasniedza Kurzemes piekrastē, virzās uz Vidzemi, kur tiek prognozētas brāzmas līdz 22 metriem sekundē, pārsvarā Vidzemes piekrastē.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā pusē vēja dēļ elektroapgādes traucējumi bija radušies Kurzemes pusē.

«Sadales tīklā» šodien un rīt vētras dēļ noteikta operatīvā darba paaugstināta gatavība. Tās laikā ir nodrošināta darba un ārpus darba laika «Sadales tīkla» remonta un celtniecības, operatīvā izbraukuma brigāžu, dispečeru un darbuzņēmēju gatavība novērst iespējamos bojājumus elektrolīnijās un elektroietaisēs. Paralēli tiek sagatavota speciāla tehnika un materiālais nodrošinājums - papildu balsti, vadi u.c.

Iedzīvotājiem jānodrošinās vismaz ar uzlādētu telefonu

Ņemot vērā sinoptiķu prognozes, «Latvenergo» aicina sagatavoties arī iedzīvotājus. «Latvenergo» aicina iedzīvotājus savlaicīgi sekot elektroierīču drošībai un būt piesardzīgiem vētras laikā, kā arī reģistrēt sava mobilā tālruņa numuru operatīvās informācijas saņemšanai.

«Latvenergo» arī aicina iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, jāziņo Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80200404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot uz 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu