Kas notiek Andrejsalā? video (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Andrejsala Latvijā ir kaut kas pilnīgi jauns. Bija plāni un cerības šo vietu izveidot par Rīgas māksliniecisku rajonu, jaunu pilsētas daļu, taču ekonomiskā situācija šos plānus nedaudz pajauca. Tomēr vēl arvien Jaunrīgas uzņēmuma attīstības plānos ir attīstīt ne tikai salas dienvidu daļu, bet arī kādreizējo eksportostu un Pētersalas līci. Par spīti ekonomiskajai situācijai, jaunas ēkas šeit varētu sākt būvēt 2010.gadā, bet līdz tam par Andrejsalas mākslinieciski radošo vidi rūpējas tās dienvidu gala iedzīvotāji.

Raidījums „Viss notiek” mēģina noskaidrot - kā īsti ir ar šo Andrejsalu – tās īpašo auru veido pati vieta vai tās cilvēki?

Adriāna Roze dodas uz kādu interesantu vietu – peldošu radošo darbnīcu. Peldošā darbnīca Nr. 659 ir Andrejsalas jaunākais iemītnieks. Teju pirms diviem gadiem to savā īpašumā iegādājās reklāmas aģentūra Bad Dog. Kādreiz peldošā kuģu remontrūpnīca pārtapusi par radošu biroju mājvietu industriālā iepakojumā, turklāt uz ūdens. Andrejsala esot bijusi apzināta izvēle, šeit ir izdevīga infrastruktūra, radoša vide, turklāt Jaunrīgas attīstības uzņēmuma plānos tieši Andrejsalas centrālajai un dienvidu daļai atvēlēta Rīgas Soho loma. Šo teritoriju iecerēts izveidot par tirdzniecības, kultūras un izklaides centru, paredzot vietu arī dzīvojamajiem namiem. Mājvietu uz baržas atradis arhitektu birojs, portāls sievietēm, reklāmas aģentūra un citi netradicionālas darba vides tīkotāji, bet paši Bad Dog iekārtojušies 3.stāvā bijušajā galdniecības cehā, kur gaisā virmo radošas idejas un top maketi slavenajām Bad Dog bezmaksas atklātnītēm. Kopš septembra peldošās mājas industriālo šiku var baudīt ne tikai tās iemītnieki un draugi, bet ikviens izsalkušais, kurš pusdienas laikā brauks garām Andrejsalai.

Adriāna uz sarunu aicina arī mākslinieci Patriciju Brekti, kuras darbnīca mājvietu atradusi Andrejsalas Korpusu cehā, kas tagad kļuvusi par biroju ēku. „Patiesībā, ja mākslinieks ir radošs un viņš vis-kaut-ko var, tad viņš arī pagrabā var uztaisīt savu studiju un visi nāktu, bet tā kā daudzas aktivitātes notiek Rīgas centrā, šī ir ļoti ērta vieta, tās ir 10 minūtes līdz Rīgas centram. Mēs jau smejamies, ka dzīvojam ciematiņā - pārej pāri sliedēm, tur ir Rīgas centrs, bet te ir ciematiņš,” stāsta māksliniece.

Raidījums „Viss notiek” skatāms katru pirmdienu LTV 1 kanālā plkst. 21:55 vai www.vissnotiek.lv.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu