Mūziķis, sportists un modelis ar traktorista tiesībām (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tie, kas jau pamatskolā vai vidusskolā ir sabiedriski aktīvi, arī sākot studijas, iekšējā dzinuļa vadīti, turpina darboties ar pilnu atdevi. Aizkrauklietis Andris Vītols, kurš apvieno sporta menedžmenta studijas ar vieglatlētikas trenera darbu, pa reizei parāda savas vokālās dotības un piepelnās dažādos projektos kā modelis.

"Katra iespēja sevi parādīt apliecina nepieciešamību darboties," atzīst 21 gadu vecais Andris. Viņa dzīves lielākā daļa aizvadīta Aizkraukles pusē, kur jau skolas laikā darbojies daudzos pasākumos. "Ir patīkami apzināties, ka arī tagad, diendienā atrodoties ārpus dzimtās pilsētas, mani aicina vadīt dažādus kultūras pasākumus," klāsta jaunietis.

Kolorīta personība

Andris savulaik piedalījies pamatskolēnu konkursā Tīnis, kur ieguvis godpilno vicetīņa un skatītāju simpātiju statusu. Identiskas nominācijas, tiesa, cita līmeņa pasākumā, gūtas vietējā Miss un Misters Aizkraukle konkursā. Viņš ir piedalījies arī vairākās mūzikas projektu atlasēs, piemēram, PRego, C-Stones, GG Choir.

Sports – dzīves sastāvdaļa

Kopš bērnības Andrim neatņemama dzīves sastāvdaļa ir sports. To savukārt veicinājis viņa tēvs Arvīds, kurš "nekad bērnus nav bīdījis par profesionāliem sportistiem, taču vēlējies, lai katrs no viņiem būtu rajona čempions. Tas patiesi ir piepildījies, jo katrs no mums savulaik ir kļuvis par Aizkraukles rajona čempionu", stāsta Andris.

Modelis, traktorists?

Bērnības dienas Andris pavadījis laukos, kur apguvis ne tikai vajadzīgās zināšanas zemes darbu veikšanā, bet arī ieguvis traktora vadītāja apliecību. Taču, līdz ar studiju sākšanu Rīgā, Andris nokļuva pavisam citā jomā – modeļu aģentūrā. Savulaik divreiz saņemti piedāvājumi no vadošām Milānas modeļu aģentūrām, taču, apzinoties nepieciešamību iegūt izglītību, jaunietis palika Latvijā.

Andra kontā ir dalība vairākās reklāmās, kurās kļuvis par uzņēmumu zīmolu. Tā viņš pabijis kā Cēsu alus, BTA, arī Lietuvas Makdonalda seja.

"Ar modeļa darbu Latvijā nevar pelnīt, tāpat kā ar sporta menedžera. Tas drīzāk ir tāds kā hobijs, ko var darīt prieka pēc. Protams, dzirdēta virkne veiksmes stāstu, taču tiem nereti ir bijuši diezgan neveiksmīgi cilvēkstāsti," norāda Andris. Pēc viņa teiktā, modeļi Latvijā vidēji saņem no 30 līdz 100 latiem par fotosesiju. Ienesīgāka ir filmēšanās reklāmas klipos, tur atalgojums svārstās no 100 latiem par vidēju reklāmu līdz pat 400 latiem uz rokas. Taču pēdējo summu nevar bieži saņemt, jo Latvijas reklāmas tirgus ir ļoti neliels un "reiz redzētas sejas neizmantos vairākkārt," teic jaunietis.

2005. gadā Latvijā uz jauno aktieru atlasi ieradās menedžeri, kas strādā ar Dženiferu Lopesu, Džeku Nikolsonu. Arī jaunais censonis bijis pretendentu vidū, taču saņēmis atteikumu izloksnes dēļ. "Taču es savu dzīvi plānoju saistīt

ar Latviju," spriež Andris.

***

Andris Vītols

- Studē sporta menedžmentu Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā

- Futbola kluba Depo spēlētājs

- Pasākumu vadītājs

- Dziedājis grupā 4 Fun

- Piedalās Eirovīzijas atlasē kā fona dziedātājs izpildītājai Lenii (Lienei Šomasei)

- Apguvis modelim nepieciešamās prasmes aģentūrā Vacatio

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu