"Mis Latvijas" temperaments aizrauj Ēģiptes kūrortpilsētu Hurgadu (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai reprezentētu Latviju un plānotu starppilsētu sadarbību, Ēģiptes pilsētā Hurgadā atrodas aģentūras "Mis Latvija" direktore Inta Fogele kopā ar pašreizējo Latvijas skaistākās meitenes titula īpašnieci Kristīni Djadenko un 2004. gada konkursa dalībnieci Valēriju Ševcuku, kas Ēģiptē demonstrēja kaislīgās un ekspresīvās vēderdejas, ar kurām viņa uzstājās arī "Miss World 2005" talantu šovā.

Otrdien, 9. janvārī, Hurgadas lielākā akvaparka, kūrorta un viesnīcu kompleksa "Titanic" deju kluba "Admiral" telpās notika iespaidīgs popzvaigžņu līdzinieču šovs ar Kristīnes Agileras un Madonnas oficiālo dubultnieču uzstāšanos. Šovu atklāja aģentūras "Mis Latvija" modeles ar savu Latvijas popularizēšanas programmu. Pasākuma viesi noskatījās videomateriālu par Latviju un fragmentus no iepriekšējā gada "Mis Latvija" konkursa Šarm El Šeihā. Kristīne Djadenko demonstrēja, kā dejot valsi, un Valērija Ševčuka pierādīja, ka meitene no klimatiski tik aukstas valsts kā Latvijas var nodejot vēderdejas vēl temperamentīgāk par vietējām daiļavām. Sajūsminātajā publikā bija arī pilsētas domes pārstāvji, kuri ārkārtīgi atzinīgi novērtēja Latvijas pārstāvju uzstāšanos.

Pats Hurgadas mērs saspringtā darba grafika dēļ uz pasākumu ierasties nevarēja, taču vakar viņš veltīja veselu stundu, lai kopā ar aģentūras "Mis Latvija" delegāciju un citiem domes pārstāvjiem apspriestu kopīgos starpvalstu projektus nākotnē un vienotos par ciešāku sadarbību, ko papildinātu, piemēram, kultūras saiknes, izklaides mākslinieku apmaiņa un savstarpējā tūrisma attīstība. Jāpiezīmē, ka vasarā Hurgadā durvis vērs lielākais spa komplekss pie Sarkanās jūras, savukārt četru viesnīcu komplekss "Titanic" ir atvērts nedaudz ilgāk kā gadu.

Uz humoristiskākas nots, līdz Latvijas pārstāvju vizītei Hurgadā acīmredzot komunikācija ar ārpasauli Ēģiptes skaistuma apburtajiem tūristiem nav šķitusi būtiska, jo, kā izrādījās, aģentūras "Mis Latvija" delegācijai rezervētajos viesnīcas numuros nebija interneta pieslēguma. Viesnīcas darbinieki īpaši Latvijas meitenēm interneta kabeli operatīvi atvilka caur numura logu pāri jumtam no ielas otrā pusē esošās viesnīcas. Pasaules tīmeklis nu bija pieejams trijās vietās visā kompleksā: visu četru viesnīcu īpašnieka darba telpās, viņa sekretāra kabinetā un vienā no trijām Valērijas Ševčukas viesnīcas numura gultām. Līdz ar to Latvijas pārstāves sevi viesnīcas vēsturē ierakstīja kā tehnoloģiski visnodrošinātākā delegācija ar deviņām gultām (katrā numurā ir trīs), trim parastajiem telefoniem, astoņiem mobilajiem telefoniem (ar Latvijas un Ēģiptes numuriem), vienu laptopu un interneta vadu, kas pienāk ne tikai no cita biroja, bet pat no citas viesnīcas pāri ielai. Jāpiezīmē, ka viesnīcu īpašnieks ir lielākais investors pilsētā un viņa vārdā nosaukts pilsētas skvērs un viena no ielām.

Ceļojumu nodrošina viens no Eiropas ceļojumu un tūrisma tirgus līderiem un lielākais Latvijas tūroperators "Tez Tour". Lielā Ēģiptes kūrortu popularitāte Eiropā un Latvijas tūristu ieinteresētība lika kompānijai atklāt čarterreisu programmu uz populārākajiem Ēģiptes kūrortiem – Hurgadu un Šarm El Šeihu – mēnesi agrāk nekā parasti, jau 2006. gada 30. septembrī. Reisi no Rīgas notiek ar lidmašīnām Airbus A320 (LatCharter Airlines) un Boeing 737-500 (airBaltic).

Akvaparks un kūrorts "Titanic" vienotā kompleksā ar trim citām viesnīcām – "Ali Baba Palace", "Aladdin Beach" un "Jasmine Village" atrodas tieši blakus Hurgadas pludmalei, 8 kilometrus uz dienvidiem no lidostas un 17 kilometrus no Hurgadas centra. Akvaparks atklāts 2004. gada maijā, četrzvaigžņu "de-luxe" viesnīcu komplekss – 2004. gada novembrī.

"Mis Latvija 2006" Kristīne Djadenko studē civiltiesības Baltijas Starptautiskajā akadēmijā maģistrantūras programmā. Valērija Ševčuka ieguvusi menedžmenta bakalaura grādu prestižajā Växjö University Zviedrijā un šovasar šajā mācību iestādē vasarā iegūs maģistra grādu. Paralēli viņa apgūst Eiropas biznesa un menedžmenta bakalaura programmu Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu