Ekspluatācijā nodota pirmā "Metropolia" augstceltne

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas būvvalde 25. janvārī ir parakstījusi Metropolia projekta pirmās ēkas Gloria pieņemšanas aktu, kas nozīmē, ka šobrīd ēka ir nodota ekspluatācijā. Metropolia augstceltne ir pirmā nodotā dzīvojamā augstceltne pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Gloria mājā svinēs grandiozus Jurģus, jo no 108 dzīvokļiem 104 ir rezervēti. Projekta attīstītājs ir SIA B.R. Holdings, kas strādā starptautiskā nekustamo īpašumu tīkla B.S.R. Scorpio Group ietvaros.

Informāciju sagatavoja Jeļena Golovko, sabiedrisko attiecību konsultante.

"Pilsētas attīstības plānā Imantā ir paredzēta vieta gan 18 - 24 stāvus augstām ēkām, gan arī lielas platības tiek atvēlētas zaļajai zonai tagadējā Anniņmuižas parka teritorijā. Metropolia ir jaunā dzīvojama augstceltne Rīgā, pilsētā, kur augstceltnes pagaidām ir retums. Formā, plānojumā un konstrukcijās ir redzama arhitektei Zanei Kalinkai raksturīgā funkcionālā loģika. Projekts veido pārdomātu un kvalitatīvi izveidotu dzīves vidi." atzīmē Arta Ozola, būvvaldes komisijas locekle un Kurzemes rajona galvenā arhitekte.

"Metropolia ar piecām 18 - stāvu mājām un ar vairāk nekā 580 dzīvokļiem ir vērienīgs projekts ne tikai Rīgas mērogā, bet arī Eiropas galvaspilsētu kontekstā. Strādājot pie Gloria, mēs pilnveidojām apdares materiālu izvēli un izmantojām drošākus stiklus. Veicām viedokļu pētījumus, lai noskaidrotu Latvijas iedzīvotāju domas par mājokļa plānojumu. Tādā veidā mēs strādājam, lai savienotu kvalitāti celtniecībā ar cilvēka dzīves kvalitāti." saka Jorams Kedems, B.R. Holdings valdes loceklis, kurš jau trīs gadus strādā Rīgā un īsteno starptautiskus nekustamā īpašuma attīstības standartus. Metropolia dzīvokļu īpašnieki pie priekšrocībām atzīmē augtos griestus, milzīgos logus un lielos balkonus katrā dzīvoklī.

Starptautiskās B.S.R. Scorpio Grupas Latvijas uzņēmums B.R. Holdings attīsta projektu Metropolia, kas atrodas Rīgā, Imantā, Anniņmuižas bulvārī. 2005. gada beigās tika nosvinēti projekta 2. ēkas Spāru svētki, kā arī tika uzsākts 3. ēkas nulles cikls. Metropolia projektu pilnībā plānots pabeigt 2008. gadā.

Projekta finansētājs - AS Hansabanka, projektētājs - arhitektu birojs KUBS arhitektes Zanes Kalinkas vadībā. Projekta Metropolia būvuzraudzību īsteno starptautiska kompānija no Lielbritānijas Savant International un Latvijas kompānija Architectus. Būvniecības kvalitāti nodrošina pieredzējušais Latvijas būvuzņēmējs Kalnozols celtniecība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu