Putnu gripas draudi Latvijā nav palielinājušies (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā putnu gripas draudi nav nedz paaugstinājušies, nedz samazinājušies, šodien Valsts operatīvās medicīnas komisijas sēdes laikā secinājuši veselības aprūpes eksperti.

Strauja putnu gripas izplatība nav novērota arī citur pasaulē. Līdz šim nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījums, kur infekcija būtu pārnesta no cilvēka uz cilvēku, informēja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļā.

Līdz šim pasaulē reģistrētie cilvēku saslimšanas gadījumi ar putnu gripu ir saistīti ar pārāk ciešu cilvēku kontaktu ar slimiem putniem. Tāpat cilvēki ar putnu gripu inficējušies, lietojot uzturā termiski neapstrādātu putnu gaļu un citus putnu izcelsmes pārtikas produktus.

Speciālisti šodien sanāksmē informēja, ka arī Eiropas Komisijas rīkotajā ārkārtas sanāksmē par putnu gripas izplatību Turcijā atzīts, ka satraukumam par putnu gripas izplatību nav pamata, taču nepieciešams ievērot noteiktos kontroles pasākumus, kā arī informēt un izglītot sabiedrību par putnu gripu.

VM norāda, ka atbildīgie Latvijas dienesti ir gatavi rīkoties, ja valstī tiks konstatēta cilvēka saslimšana ar putnu gripu.

Sabiedrības veselības aģentūras speciālisti ir izstrādājuši īpašas vadlīnijas medicīnas darbiniekiem, kā rīkoties putnu gripas gadījumā, informēja VM.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu