Indonēzijā mirusi vēl viena putnu gripas inficēta meitene

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas nogalē Indonēzijā mirusi 13 gadus veca ar putnu gripu inficēta meitene, bet vēl diviem viņas ģimenes locekļiem izdarītās analīzes apstiprinājušas cilvēkiem bīstamā vīrusa paveida H5N1 klātbūtni organismā, atsaucoties uz vietējo pārbaužu datiem, pirmdien pavēstīja Veselības aizsardzības ministrijas amatpersona.

Ja vietējās analīzes apstiprinās Pasaules Veselības organizācijas (PVO) atzītas laboratorijas ārvalstīs, Indonēzijā konstatēto putnu gripas izraisīto cilvēku nāves gadījumu skaits sasniegs 13, bet kopējais inficēto skaits - 20.

"Mēs konstatējām trīs pozitīvus putnu gripas gadījumus vienā ģimenē, kas nākusi no Indramaju Rietumjavā," teica ministrijas pārstāvis Hariadi Vibisono.

Viņš pavēstīja, ka meitene mirusi Indramaju slimnīcā, kamēr viņas 14 gadus vecā māsa un trīs gadus vecais brālis nogādāti Džakartā, kur ievietoti īpaši ar putnu gripu inficētiem pacientiem iekārtotajā slimnīcā.

Apkārtnē, kur dzīvo inficēto ģimene, miruši daudzi mājputni.

Līdz šim PVO Indonēzijā apstiprinājusi 12 putnu gripas izraisītus cilvēka nāves gadījumus.

Kopš 2003.gada no putnu gripas Āzijā gājuši bojā vairāk nekā 70 cilvēki, galvenokārt Vjetnamā un Taizemē. Tomēr nopietnākās bažas rada iespēja, ka vīruss mutācijas ceļā var iegūt spēju tikt pārnēsāts no cilvēka uz cilvēku, tādējādi radot globālas pandēmijas draudus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu