Lieto Polijas prezidenta lidmašīnā bojāgājušā kredītkarti? (80)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs Krievijas omonieši apcietināti par to, ka norēķinājušies ar Tu-154 katastrofā pie Smoļenskas bojāgājuša Polijas pilsoņa Andžeja Pševožnika kredītkarti. Kā ziņo interneta izdevums thenews.pl, no kartes tikuši noņemti 1400 eiro. Krievija šos Polijas paziņojumus kategoriski noraida.

Kredītkarte esot izmantota trīsreiz: vienu reizi katastrofas dienā, 10.aprīlī, un vēl divas reizes nākamajās dienās. Visas operācijas tika veiktas Smoļenskā, pēc kā Polijas puse informējusi Krievijas tiesībsargājošās institūcijas par aizdomīgām operācijām.

Kā 6. jūnijā paziņoja Polijas varas iestāžu pārstāvis, vainīgo arests ticis veikts "zibens ātrumā". Tomēr Krievijas Iekšlietu ministrija paziņojumu par it kā aizturētajiem omoniešiem kategoriski noraidījusi. Šādi paziņojumi esot "zaimojoši un ciniski", jo milicijas darbinieki esot aktīvi un pašaizliedzīgi iesaistījušies katastrofas seku likvidēšanā un avārijas vietas apsargāšanā.

1963. gadā dzimušais Andžejs Pševožniks bija vēsturnieks, Polijas Kaujas un mocekļu piemiņas apsardzes padomes sekretārs. Tā ir valsts organizācija, kas iemūžina vēsturiskos notikumus, kuri atspoguļo „poļu tautas kauju un ciešanu ceļu”. 2010. gada 10. aprīlī viņš atradās Polijas prezidenta lidmašīnā oficiālās delegācijas sastāvā, kura devās uz sēru pasākumiem Katiņā. Lidmašīna avarēja netālu no Smoļenskas. Neviens no tajā esošajiem 96 cilvēkiem neizdzīvoja.

Kā atzīmēja thenews.pl, Pševožnika kredītkarte nav vienīgā bankas karte, kas pazudusi no katastrofas vietas pie Smoļenskas. Tāpat pazudusi partijas "Tiesības un taisnīgums" biedres Aleksandras Natali-Svjatas (Aleksandra Natalli-Swiat) kredītkarte, tomēr operācijas ar to nav veiktas.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu